Ημιαγωγοί: Η TSMC αναμένει αύξηση πωλήσεων 30% το 2022 - Επενδύσεις 40 δισ. δολαρίων 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ημιαγωγοί: Η TSMC αναμένει αύξηση πωλήσεων 30% το 2022 - Επενδύσεις 40 δισ. δολαρίων 
TSMC
Η μείωση για τη ζήτηση smartphones και υπολογιστών αντισταθμίζεται από την αύξηση της ζήτησης σε κλάδους όπως η ηλεκτροκίνηση.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., η μεγαλύτερη παραγωγός ημιαγωγών του κόσμου, αναμένει πως τα έσοδα της από πωλήσεις εντός του 2022 θα καταγράψουν αύξηση 30%, επιβεβαιώνοντας τη ζήτηση για τα εξαρτήματα ηλεκτρονικών συσκευών παρά την αβεβαιότητα που παράγουν γεγονότα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, τα lockdown για τον κορονοϊό στην Κίνα και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της TSMC, Μαρκ Λιου, στην ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας, η άνοδος 30% στις πωλήσεις για το τρέχον έτος θα έρθει μετά από την αύξηση 24,9% που σημείωσαν οι πωλήσεις για το 2021.

Η άνοδος των πωλήσεων αναμένεται καθώς η μείωση για τη ζήτηση smartphones και υπολογιστών αντισταθμίζεται από την αύξηση της ζήτησης σε κλάδους όπως η ηλεκτροκίνηση, μετέδωσε το Bloomberg.

Η TSMC επιβεβαίωσε το πλάνο για επενδύσεις 40 έως 44 δισ. δολαρίων εντός του 2022 και εκτιμά πως θα προχωρήσει σε επενδύσεις 40 δισ. δολαρίων εντός του 2023.

Σε σχόλιο για την άνοδο των τιμών που καταγράφεται λόγω των αυξημένων πληθωριστικών πιέσεων παγκοσμίως, η διοίκηση της εταιρείας αναφέρει πως «ο τρέχοντας πληθωρισμός δεν έχει άμεσο αντίκτυπο στη βιομηχανία των ημιαγωγών».

Μετά από τις ανακοινώσεις, η μετοχή της TSMC ενισχύθηκε 1% στο χρηματιστήριο της Ταϊπέι, έχοντας απωλέσει περίπου το 1/10 της αξίας της εντός του 2022.

Σημειώνεται πως η εταιρεία παράγει προηγμένα τεχνολογικά τσιπ για ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του κόσμου, όπως η Apple και η Nvidia.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια Τράπεζα: Επιπλέον 1,5 δισ. δολάρια για ενίσχυση στην Ουκρανία

Στο παγκόσμιο top-50 συγκαταλέγεται το 2022 το ελληνικό startup οικοσύστημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider