Facebook: Αποχωρεί το No 2 της εταιρείας Sheryl Sandberg, μετά από 14 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: Αποχωρεί το No 2 της εταιρείας Sheryl Sandberg, μετά από 14 χρόνια
Η διευθύντρια λειτουργιών της Facebook Sheryl Shandberg ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC.

Η Sheryl Sandberg της Meta Platforms, που έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στο παγκόσμιο επιχειρείν αφότου βοήθησε την Facebook να εξελιχθεί από μία startup σε μια διαφημιστική υπερδύναμη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, αποχωρεί από τον ρόλο της Διευθύντριας Λειτουργιών.

Η 52χρονη Sandberg θα παραμείνει στο διοικητικό συμβούλιο της Meta, της μητρικής των Facebook, Instagram και WhatsApp.

H Sandberg εντάχθηκε στην Facebook στις αρχές του 2008, ως το δεξί χέρι του CEO και συνιδρυτή Mark Zuckerberb και βοήθησε την Facebook να εξελιχθεί σε μια από τις ισχυρότερες εταιρείες της τεχνολογικής βιομηχανίας με ετήσια έσοδα σχεδόν 120 δισ. δολαρίων πέρυσι και με κεφαλαιοποίηση που κάποια στιγμή υπερέβη και το 1 τρισ. δολάρια.

Ο Javier Olivan, επικεφαλής Ανάπτυξης, θα αναλάβει Διευθυντής Λειτουργιών μετά την επίσημη αποχώρηση της Sandberg το φθινόπωρο, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο CNBC.

Η 52χρονηSandberg αξιοποίησε την επιτυχία της με το Facebook για να ενισχύσει το δικό της προφίλ, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών στον χώρο εργασίας.

Το 2013, έγραψε το βιβλίο «Lean In: Women, Work, and the Will to Lead», εστιάζοντας στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην εργασίας και τι μπορούν να κάνουν για να εξελίξουν την καριέρα τους.

Το 2015, έχασε απρόσμενα τον σύζυγό της Dave Goldberg, ο οποίος κατέρρευσε πάνω σε έναν διάδρομο γυμναστικής από αρρυθμία.

Σε συνέντευξη της στο Bloomberg, η Sandberg αποκάλεσε τη θητεία της στην Meta «τιμή και προνόμιο μιας ζωής», αλλά αστειεύτηκε επίσης ότι «δεν είναι και η πιο διαχειρίσιμη δουλειά που μπορεί να έχει κανείς».

Πριν από την Facebook, η Sandberg υπηρέτησε στο υπουργείο Οικονομικών επί Κλίντον και στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Google όπου βοήθησε στην ανάπτυξη της διαφημιστικής επιχείρησης.

Η Meta έχει δεχθεί «πυρά» τα τελευταία χρόνια για την τεράστια επιρροή της, για την αποτυχία της να αποτρέψει την εξάπλωση της παραπληροφόρησης και του επιβλαβούς περιεχομένου αλλά και για τις εξαγορές ανταγωνιστών της όπως το Instagram και το WhatsApp.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider