Dell: Ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου λόγω της ζήτησης για εταιρικούς υπολογιστές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dell: Ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου λόγω της ζήτησης για εταιρικούς υπολογιστές
Η Dell Technologies ευνοήθηκε από την αυξημένη ζήτηση κυρίως σε hardware υπολογιστών επαγγελματικής φύσης, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες. 

Ισχυρά αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε ο «γίγαντας» στον χώρο της πληροφορικής και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, Dell, στέλνοντας προσυνεδριακά την Παρασκευή την μετοχή της στην Wall Street στα ύψη.

Η Dell Technologies ευνοήθηκε από την αυξημένη ζήτηση κυρίως σε hardware υπολογιστών επαγγελματικής φύσης, η οποία ξεπέρασε τις προσδοκίες.

Η εταιρεία αύξησε επίσης σημαντικά το guidance της για ολόκληρο το έτος.

Σε εταιρικές ανακοινώσεις η Dell ανέφερε ότι «βίωσε ένα ευρύ φάσμα ελλείψεων ημιαγωγών», το τρίμηνο και ότι «τα lockdown στην Κίνα προκάλεσαν προσωρινές διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Ως αποτέλεσμα, προσθέτει η Dell, τα επίπεδα των εκκρεμοτήτων με τα οποία εξέρχεται από το τρίμηνο ήταν «αυξημένα», και αναμένει ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο θα παραμείνει υψηλό τουλάχιστον έως το τέλος του τριμήνου Ιουλίου, δεδομένης της τρέχουσας ζήτησης και των συνεχιζόμενων προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού.

Για το τρίμηνο, η Dell σημείωσε έσοδα 26,1 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 16% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, και πολύ μπροστά από το προβλεπόμενο εύρος της εταιρείας από 24,5 δισ. δολάρια έως 25,7 δισ. δολάρια. Τα κέρδη εκτός των Γενικώς Αποδεκτών Λογιστικών Αρχών ήταν 1,84 δολάρια ανά μετοχή, πάνω από την πρόβλεψη της εταιρείας για 1,25 δολάρια έως 1,50 δολάρια ανά μετοχή.

Οι εκτιμήσεις της Wall Street «έβλεπαν» έσοδα 25 δισ. δολαρίων και κέρδη 1,39 δολαρίων ανά μετοχή. Σύμφωνα με τις γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές, η εταιρεία κέρδισε 1,37 δολάρια ανά μετοχή, από 84 σεντς το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Dell είχε ιδιαίτερα ισχυρά αποτελέσματα στην Infrastructure Solutions Group, η οποία πουλά servers, βάσεων αποθήκευσης και δικτύωσης σε εταιρικούς πελάτες.

Η ISG είχε έσοδα 9,3 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 16% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Σύμφωνα με τη FactSet, η πρόβλεψη στη Wall Street ήταν ότι τα έσοδα θα ήταν 8,3 δισ. δολάρια, που θα αντιπροσώπευε αύξηση 5%.

Ο μεγάλος παράγοντας πίσω από την ισχύ της ISG ήταν τα έσοδα από servers και δικτύωση, τα οποία ήταν 5 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 22%, πολύ πάνω από την πρόβλεψη των 4,3 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα από την αποθήκευση δεδομένων ξεπέρασαν επίσης τις προσδοκίες, στα 4,2 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 9% και πάνω από την πρόβλεψη των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Dell προχωρά σε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, έως και 5 δισ. δολάρια

Καλύτερα των εκτιμήσεων τα κέρδη της Dell στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider