Οι αμοιβές των CEOs στις ΗΠΑ ανέβηκαν για 6η συνεχόμενη χρονιά σε επίπεδο ρεκόρ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι αμοιβές των CEOs στις ΗΠΑ ανέβηκαν για 6η συνεχόμενη χρονιά σε επίπεδο ρεκόρ
Η συνολική μισθολογική αποζημίωση αυξήθηκε κατά - τουλάχιστον - 12% για τα περισσότερα ανώτερα στελέχη.

Το μέσο πακέτο απολαβών για τους CEOs στις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρείες έφτασε τα 14,7 εκατ. δολάρια το 2021, καταγράφοντας το έκτο συνεχόμενο ετήσιο ρεκόρ αύξησης, καθώς τα ισχυρά κέρδη και οι «εύρωστες» αγορές ενίσχυσαν τα μέτρα απόδοσης.

Η συνολική μισθολογική αποζημίωση αυξήθηκε κατά - τουλάχιστον - 12% για τα περισσότερα ανώτερα στελέχη και οι περισσότερες εταιρείες σημείωσαν ετήσια κέρδη μετόχων κοντά στο 30%, σύμφωνα με στοιχεία που ανέλυσε η MyLogIQ LLC, από περισσότερες από 400 εταιρείες.

Μεγάλο ποσοστό των πακέτων αποτελείται από equity awards που στο τέλος θα μπορούσε να αξίζουν περισσότερα ή λιγότερα από την αρχική τους τιμή. Ο μέσος μισθός, τα bonus και άλλες χρηματικές αποζημιώσεις ανήλθαν στα 4,1 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ), το 2020, το μέσο μισθολογικό πακέτο ήταν 13,4 εκατ. δολάρια, για τις ίδιες εταιρείες, με τη μέση αποζημίωση σε χρήματα να υπολογίζεται 1 εκατ. δολάρια χαμηλότερα, στα 3,1 εκατ. δολάρια.

Τα μεγάλα equity awards και τα μισθολογικά πακέτα πολλών επιπέδων ανέβασαν τις απολαβές στο ανώτερο επίπεδο της κλίμακας της τελευταίας κατάταξης της WSJ. Εννέα CEOs έλαβαν πακέτα αξίας τουλάχιστον 50 εκατ. δολαρίων πέρυσι, σημαντικά αυξημένα σε σχέση με το 2020 που ήταν επτά και μόλις ένας το 2016.

Η ανάλυση της WSJ χρησιμοποιεί μισθολογικά στοιχεία και την αξία των equity awards όπως παρουσιάζονται από τις ίδιες τις εταιρείες στις επίσημες ανακοινώσεις. Σχεδόν τα 2/3 των αμοιβών των CEOs έχουν την μορφή μετοχών ή δικαιώματος αγοράς μετοχών, κάτι που τυπικά δίνονται σε βάθος χρόνου.

Για τους κορυφαίους 25 CEOs της λίστας - οι αμοιβές του καθένα ξεπέρασαν τα 35 εκατ. δολάρια, τα equity awards εκτιμάται πως αποτελούν το 78% των συνολικών απολαβών τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ κινδυνεύει να πληρώσει αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια αν «σπάσει» το deal με το Twitter

ICAP: Σχεδόν 6 στους 10 Έλληνες CEOs αναμένουν μεγάλη επίπτωση της αύξησης των τιμών στην ανάπτυξη

gazzetta
gazzetta reader insider insider