Dimand: Στόχος η «είσοδος» στο Χ.Α. τον Ιούνιο – 35% σε νέους επενδυτές

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Dimand: Στόχος η «είσοδος» στο Χ.Α. τον Ιούνιο – 35% σε νέους επενδυτές
Η εταιρεία ανάπτυξης ακίνητων αναμένει το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εντός καλοκαιριού ΑΜΚ και εισαγωγή στο Χρηματιστήριο. Χρηματοδότηση επενδυτικού πλάνου 950 εκατ. ευρώ.

Μέσα στα καλοκαίρι εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί η είσοδος στο Χ.Α. της μεγάλης εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand, συμφερόντων Δ. Ανδριόπουλου. Η εταιρεία έχει υποβάλει από τις 7 Απριλίου σχετικό φάκελο με την αίτηση εισαγωγής και αναμένει, κατά πληροφορίες, την έγκριση του ενημερωτικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μέσα στον Μάιο. Εφόσον δεν προκύψουν ανατροπές, τότε εκτιμάται ότι η Dimand ίσως «περάσει το κατώφλι» του ΧΑ ακόμα και εντός Ιουνίου, αν και ενίοτε τα χρονοδιαγράμματα είναι σχετικά (π.χ. αν ζητηθούν πρόσθετα οικονομικά στοιχεία κ.α.). Ωστόσο, η βασική στόχευση είναι να γίνει η διαδικασία μέσα στον επόμενο μήνα.

Όπως ανέφερε και πρόσφατα το insider.gr σε σχετικό του θέμα για την Dimand, η εισαγωγή θα γίνει μέσω διαδικασίας αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα «δώσει χώρο» σε νέους μετόχους. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται οι νέοι επενδυτές να βρεθούν συνολικά με ποσοστό περίπου 35%, μέρος του οποίου, κάπου στο 5%, θα διατεθεί μέσω private placement. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε μετά από καιρό μια νέα είσοδο στο ΧΑ, και μάλιστα από τον τομέα του real estate, ενώ η Dimand θα βρεθεί με free float σημαντικό, ήτοι 35%.

Σημειώνεται ότι η άντληση των κεφαλαίων, που κατά κάποιες χρηματιστηριακές πηγές αναμένεται να είναι υψηλή (γίνεται λόγος για «9ψήφιο» νούμερο σε εκατ. ευρώ αν και αυτό θα φανεί στην πορεία), θα χρησιμοποιηθεί κατά βάση για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων που «τρέχει» η Dimand ύψους περίπου 950 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, που διαθέτει σημαντικές προγραμματισμένες επενδύσεις, επιδιώκει να αξιοποιήσει τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Κεφαλαιαγορά, σε μία συγκυρία ισχυρής ανόδου στην αγορά ακινήτων, έχοντας μάλιστα ακόμα μεγαλύτερα σχέδια. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει συνεργαστεί ή και συνεργάζεται με ομίλους όπως η Prodea, η Premia, το μεγάλο επενδυτικό fund HIG, έχει λάβει τη χρηματοδοτική στήριξη της EBRD κ.α.

Προωθεί projects όπως ο Πύργος Πειραιά, η ανακατασκευή των πρώην εγκαταστάσεων της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος σε συνδυασμό με την αστική ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Διονυσίου, ενώ στα τέλη του 2021 κέρδισε διαγωνισμό ο οποίος σχετίζεται με το εμβληματικό κτίριο του «Μινιόν» στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, το οποίο η εταιρεία έχει αναλάβει να μετατρέψει σε κέντρο μικτής χρήσης υψηλών προδιαγραφών. Τα τελευταία χρόνια, η Dimand επενδύει στην επανάχρηση κτηρίων σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά, συμβάλλοντας στην αναγέννηση και οικονομική επαναδραστηριοποίηση της τοπικής αγοράς. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε η μετατροπή του Σαρόγλειου Μεγάρου στην οδό Σταδίου 65 επί της πλατείας Ομονοίας, στο πρώτο ξενοδοχείο Moxy (μέλος της αλυσίδας Marriott) στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Prodea Investments. Ακολουθεί η παράδοση του συγκροτήματος κτηρίων Importex στη Συγγρού. Από αυτά το πρώτο κτήριο θα παραδοθεί στην Generali Ασφαλιστική τον Απρίλιο και το δεύτερο θα παραδοθεί το καλοκαίρι. Η εταιρεία μέσα στο καλοκαίρι ολοκληρώνει και το γήπεδο της ΑΕΚ, ενώ τέλη καλοκαιριού παραδίδει το κτήριο γραφείων στο Μαρούσι Kaizen Campus.

Επίσης, είναι ανάμεσα στο γκρουπ (σε συνεργασία με τη HIG) που διεκδικούν το project της Alpha Bank ύψους 500 εκατ. ευρώ (SkyLine, με ακίνητα), ενώ συμμετέχει και σε διαγωνισμούς ΣΔΙΤ για κτηριακά έργα (π.χ. της Γενικής Γραμματείας Υποδομών σε συνεργασία με τη Μυτιληναίος).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Dimand: Το χρονοδιάγραμμα για το Χ.Α. της εταιρείας με το pipeline του 1 δισ. ευρώ

Έρχεται IPO στον τομέα ακινήτων – Αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ στις 7 Απριλίου από την DIMAND

Έρχεται IPO στον τομέα ακινήτων – Αίτηση εισαγωγής στο ΧΑ στις 7 Απριλίου από την DIMAND

gazzetta
gazzetta reader insider insider