Δημόσια πρόταση από Reggeborgh στην Ελλάκτωρ, με 1,75 ευρώ ανά μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δημόσια πρόταση από Reggeborgh στην Ελλάκτωρ, με 1,75 ευρώ ανά μετοχή
Το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος ανέρχεται στα 1,75 ευρώ σε μετρητά, ενώ σημειώνεται πως οι μετοχές της Ελλάκτωρ θα παραμείνουν εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Τελευταία Ενημέρωση 20:50

Στην υποβολή δημόσιας πρότασης για το μετοχικό ποσοστό που δεν ελέγχουν στην Ελλάκτωρ προχωρούν οι Motor Oil και Reggeborgh. Οι δύο όμιλοι ελέγχουν μαζί λίγο πάνω από το 60% της Ελλάκτωρ. Ηταν κάτι που από το πρωί, όταν κυκλοφορούσαν τα σενάρια για επικείμενο deal, ανέμενε η αγορά για το αν θα συμβεί.

Το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος ανέρχεται στα 1,75 ευρώ σε μετρητά, ενώ σημειώνεται πως οι μετοχές της Ελλάκτωρ θα παραμείνουν εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι επισήμως οι Ολλανδοί ελέγχουν περί το 31%, πλέον η Motor Oil είναι κοντά στο 30%, το Atlas Fund γύρω στο 10%, κάπου στο 4% φέρεται να έχει ο εφοπλιστής Διαμαντίδης και μικρότερα ποσοστά θεσμικά και ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες, ιδιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι το deal Motror Oil και εφοπλιστών έγινε στα 1,75 ευρώ ανά μετοχή, με τον τίτλο να βρίσκεται (προ της συναλλαγής και της αναστολής διαπραγμάτευσης) στα 1,48 ευρώ.

Η ανακοίνωση της Ελλάκτωρ

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Ελλάκτωρ Ανώνυμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «Ελλάκτωρ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό, σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και του Χρηματιστηρίου Αθηνών και των σχετικών διατάξεων του Ν. 3461/2006, όπως ισχύει, ότι την 06.05.2022 έλαβε ενημέρωση από το μέτοχό της Reggeborgh Invest BV, η οποία έχει ως εξής:

«Με την παρούσα, σας ενημερώνουμε, σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 1 του Ν. 3461/2006 ότι αποφασίσαμε να υποβάλουμε προαιρετική δημόσια πρόταση προς όλους τους μετόχους που κατέχουν κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου μετοχές της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., έναντι 1,75 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά.

Η προαιρετική δημόσια πρόταση θα υποβληθεί από την εταιρεία RB Ellaktor Holding B.V. η οποία έχει ιδρυθεί σύμφωνα με τους νόμους της Ολλανδίας, με έδρα στη Rijssen, Reggesingel 12, 7461BA, Ολλανδία. Η RB Ellaktor Holding B.V. είναι 100% θυγατρική της Reggeborgh Invest BV.

Το σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου σχετικά με την δημόσια πρόταση έχει συνταχθεί από την RB Ellaktor Holding B.V και τον σύμβουλό της Goldman Sachs Bank Europe SE. Επισημαίνουμε ότι το σχέδιο Πληροφοριακού Δελτίου υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς».

Κατόπιν τούτων, η Εταιρεία θα ενημερώνει σχετικά και σε κάθε περίπτωση αρμοδίως το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε εξέλιξη επί του ανωτέρω θέματος.

Δείτε το ενημερωτικό της δημόσιας πρότασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ελλάκτωρ: Η είσοδος της Motor Oil, με παράλληλη παρουσία της Reggeborgh, εγγυάται τις προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης

Στον όμιλο Βαρδινογιάννη, με 182 εκατ. ευρώ, οι μετοχές των Μπάκου-Καϋμενάκη στην Ελλάκτωρ

Motor Oil: Deal - μαμούθ με Ελλάκτωρ για τα ενεργειακά - Στο 1 δισ. το enterprise value της συμφωνίας

gazzetta
gazzetta reader insider insider