Mytilineos: Πιθανή νέα αναβάθμιση, κέρδη - ρεκόρ στο α' τρίμηνο περιμένει η Citi 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mytilineos: Πιθανή νέα αναβάθμιση, κέρδη - ρεκόρ στο α' τρίμηνο περιμένει η Citi 
Σε μία ασυνήθιστη κίνηση, ο αμερικανικός οίκος ανοίγει ένα παράθυρο 30 ημερών (30-day positive catalyst watch), στο οποίο αναμένει σημαντικές θετικές εξελίξεις.

Υψηλότερα των εκτιμήσεων της αγοράς αναμένονται τα κέρδη της Mytilineos για το πρώτο τρίμηνο του 2022, σύμφωνα με έκθεση της Citi, η οποία εκτιμά ότι η κερδοφορία της εταιρείας όχι μόνο δεν επηρεάζεται από τις σημερινές γεωπολιτικές εξελίξεις και τις τιμές του φυσικού αερίου, αλλά αντιθέτως βγαίνει ευνοημένη από αυτές.

Ειδικότερα, ο αμερικάνικος οίκος προβλέπει EBITDA στα 130 εκατ. ευρώ, σε μία αύξηση της τάξης του 60% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ανεβάζει την πρόβλεψή του για τα ετήσια EBITDA του 2022 στα 568 εκατ. ευρώ και στα 727 εκατ. ευρώ το 2023.

Σύμφωνα με τη Citi, ο υπερδιπλασιασμός των κερδών της Mytilineos τα επόμενα έτη, τροφοδοτείται από:

  • Μεταλλουργία: Ενίσχυση των τιμών αλουμινίου και κυρίως των premia με ταυτόχρονη διατήρηση σταθερής βάσης κόστους για τα επόμενα έτη.
  • Ενέργεια: Η Mytilineos λειτουργεί τον πιο αποδοτικό στόλο θερμικών μονάδων στην Ελλάδα, ο οποίος αναμένεται να διπλασιάσει την κερδοφορία του με την ένταξη της νέας μονάδας το καλοκαίρι.
  • ΑΠΕ: Δυναμική ανάπτυξη του τομέα ΑΠΕ, ιδιαίτερα την επόμενη διετία, με την γρήγορη αξιοποίηση του portfolio της εταιρείας σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Μάλιστα, σε μία ασυνήθιστη κίνηση, ο αμερικανικός οίκος ανοίγει ένα παράθυρο 30 ημερών (30-day positive catalyst watch), στο οποίο αναμένει σημαντικές θετικές εξελίξεις, προτού προβεί σε πιθανή αναβάθμιση της Mytilineos.

Τέτοιες εξελίξεις θα μπορούσαν να είναι:

- Η επιβεβαίωση ενός αναμενόμενα πολύ δυνατού σετ αποτελεσμάτων για το Q1 2022 (τα αποτελέσματα ανακοινώνονται στις 4 Μαΐου).
- Η ένταξη της εταιρείας στο βασικό δείκτη της MSCI στις 12 Μαΐου (γεγονός το οποίο θα έχει σημαντικά άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη).
- Η συνέχιση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Mytilineos και η ενίσχυση της μετοχικής της σύνθεσης με σημαντικούς ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bloomberg: Η Βουλγαρία συμφώνησε με Mytilineos και ΔΕΠΑ για να καλύψει τις ανάγκες για φυσικό αέριο

Είσοδο στον MSCI για Εθνική Τράπεζα και Mytilineos «βλέπει» η Société Générale - Τι εκτιμά για Jumbo, ΕΛΠΕ

Το 3,1493% της Mytilineos πέρασε σε ξένα funds με «φόντο» την είσοδο στον MSCI

gazzetta
gazzetta reader insider insider