Boring Company: Η εταιρεία του Ελ. Μασκ που φιλοδοξεί να βάλει «φρένο» στο μποτιλιάρισμα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Boring Company: Η εταιρεία του Ελ. Μασκ που φιλοδοξεί να βάλει «φρένο» στο μποτιλιάρισμα
Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ενός project που αναμένεται να αλλάξει ριζικά όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αναφορικά με την μετακίνηση των κατοίκων των μεγαλουπόλεων βρίσκεται η Boring Company.

Ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση ενός project που αναμένεται να αλλάξει ριζικά όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα αναφορικά με την μετακίνηση των κατοίκων των μεγαλουπόλεων βρίσκεται η Boring Company, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ, η οποία την Τετάρτη ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε ακόμα 675 εκατ. δολάρια μετά από ένα νέο γύρο χρηματοδότησης.

Πλέον, η εταιρεία κατασκευής υπόγειων σηρράγγων και τούνελ αποτιμάται στα 5,675 δισ. δολάρια, ποσό που αναμένεται να ενισχύσει τις προσπάθειες δημιουργίας υπόγειων δικτύων για τις μετακινήσεις των πολιτών μακριά από το μποτιλιάρισμα και τις πολύωρες αναμονές.

Μέσω της τεχνολογίας του Scaling Loop, η Boring Company φιλοδοξεί να μεταφέρει τους επιβάτες με ταχύτητες ως και 150 μιλίων την ώρα μέσω συρμών που θα κινούνται χωρίς ράγες, διευκολύνοντας σημαντικά τις μετακινήσεις εμπορευμάτων και εργαζομένων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, απώτερος στόχος της είναι να εξαλείψει το «μποτιλιάρισμα που καταστρέφει την ψυχή», ωστόσο στις πρώτες δοκιμαστικές διαδρομές οι συρμοί δεν κατάφεραν να πιάσουν ταχύτητες μεγαλύτερες από τα 50 μίλια/ώρα.

Παρόλ' αυτά, η εταιρεία του Έλον Μασκ δεν το βάζει κάτω και δεσμεύεται να αξιοποιήσει τα κεφάλαια που έχει συγκεντρώσει στους τρεις πρώτους γύρους χρηματοδοτήσεων ώστε να τελειοποιήσει την τεχνολογία του Scaling Loop.

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, εντάσσεται και η απόφασή της να διεκδικήσει την έγκριση των αρχών για τη δημιουργία ένα δίκτυο σηρράγων μήκους 29 μιλίων που θα συνδέει 51 σταθμούς κάτω από το Λας Βέγκας στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Boring Company, πρόκειται για το «μεγαλύτερο έργο υπογείων μεταφορών στην ιστορία», ενώ μετά την υλοποίησή του θα μπορεί να μεταφέρει ως και 57.000 επιβάτες ανά ώρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NY Post: Ο Μασκ είναι πρόθυμος να επενδύσει έως και 15 δισ. δικά του για το Twitter

O Μασκ αναζητεί «συμμάχους» για την εξαγορά της Twitter, μετά από τα «άκυρα» των Brookfield και Blackstone

gazzetta
gazzetta reader insider insider