Citigroup: Εξετάζει την πώληση της Citibanamex στο Μεξικό για 8 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citigroup: Εξετάζει την πώληση της Citibanamex στο Μεξικό για 8 δισ. δολάρια
Σε πρώιμες συνομιλίες με πιθανούς αγοραστές της τράπεζας Citibanamex στο Μεξικό βρίσκεται η Citigroup.

Σε πρώιμες συνομιλίες με πιθανούς αγοραστές της τράπεζας Citibanamex στο Μεξικό βρίσκεται η Citigroup, καθώς το τρίτο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας της Κεντρικής Αμερικής δεν κατάφερε να περιορίσει τις δαπάνες της και να καταστεί ανταγωνιστική σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στο Μεξικό, όπως οι ισπανικές BBVA και Santander.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Citigroup είχε ανακοινώσει από τον Ιανουάριο την πρόθεσή της να πουλήσει την Citibanamex, ενώ πλέον η διοίκηση του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού κολοσσού ευελπιστεί πως θα καταλήξει σε συμφωνία τους προσεχείς μήνες, καθώς η διαδικασία πώλησης είναι αρκετά περίπλοκη. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως η οριστικοποίηση της πώλησης της τράπεζας θα μπορούσε να «τραβήξει» μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2023.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η Citigroup -η οποία δαπάνησε το ποσό των 12,5 δισ. δολαρίων το 2001 για να αποκτήσει την Citibanamex- μπορεί να λάβει ως και 8 δισ. δολάρια από την πώληση της τράπεζας, ενώ μεταξύ των πιθανών αγοραστών συγκαταλέγονται οι Grupo Financiero Banorte και Santander

«Το ενδεχόμενο πώλησης της Citibanamex έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών πλευρών», τόνισε η CEO της Citigroup Jane Fraser, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «πρόκειται για μία ευκαιρία που δεν παρουσιάζεται συχνά στην διεθνή αγορά», ενώ από την πλευρά του ο CFO της τράπεζας Mark Mason σημείωσε πως «οι πρόσφατες εξελίξεις στο γεωπολιτικό πεδίο θα μπορούσαν να κάνουν το franchise αρκετά πιο ελκυστικό»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πτώση 46% στα κέρδη της Citigroup το α' τρίμηνο του 2022 - Άνοδος για την μετοχή

Citigroup: Έκθεση 5,4 δισ. δολαρίων σε ρωσικά assets ανακοίνωσε ο όμιλος

gazzetta
gazzetta reader insider insider