Οι χρήστες του Facebook δεν θα μπορούν να κάνουν δημοσιεύσεις καλώντας για «δολοφονία του Πούτιν»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι χρήστες του Facebook δεν θα μπορούν να κάνουν δημοσιεύσεις καλώντας για «δολοφονία του Πούτιν»
Την προηγούμενη εβδομάδα «χαλάρωσε» προσωρινά την πολιτική ελέγχου, ώστε να επιτραπεί στους Ουκρανούς χρήστες του Facebook η ρητορική βίας.

Σε μια «διευκρίνηση» χρειάστηκε να προβεί η μητρική εταιρεία του Facebook, Meta, την Κυριακή, τονίζοντας στους χρήστες της κοινωνικής πλατφόρμας πως δεν μπορούν να κάνουν δημοσιεύσεις με τις οποίες «καλούν για το θάνατο ενός αρχηγού κράτους», οι οποίες εκτιμάται πως αφορούν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την προηγούμενη εβδομάδα «χαλάρωσε» προσωρινά την πολιτική ελέγχου, ώστε να επιτραπεί στους Ουκρανούς χρήστες του Facebook η ρητορική βίας μετά τη ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι θα επιτρέψει δηλώσεις όπως «θάνατος στους Ρώσους εισβολείς».

Η πολιτική απόφαση προκάλεσε άμεσα την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στις ΗΠΑ, η οποία απαίτησε από την Ουάσινγκτον να σταματήσει τις «εξτρεμιστικές δραστηριότητες» του ιδιοκτήτη της Facebook.

«Ως αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, δώσαμε προσωρινά δικαιώματα σε μορφές πολιτικής έκφρασης που κανονικά θα παραβίαζαν τους κανόνες μας, όπως η ρητορικής βίας, όπως ‘θάνατος στους Ρώσους εισβολείς’», αναφέρει σε δήλωση του τεχνολογικού γίγαντα.

«Δεν θα επιτρέψουμε ακόμα προτροπές για βία κατά των Ρώσων αμάχων», προσθέτει.

Η δήλωση της Meta ακολούθησε δημοσίευμα του Reuters που ανέφερε ότι η πολιτική ισχύει για την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, την Εσθονία, τη Γεωργία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, τη Σλοβακία και την Ουκρανία, επικαλούμενη τα email της εταιρείας προς τους συντονιστές περιεχομένου της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Facebook: Η Ρωσία απαιτεί να σταματήσει τις «εξτρεμιστικές δραστηριότητες»

gazzetta
gazzetta reader insider insider