Αγροδιατροφή και ελληνική διατροφική παράδοση «πρωταγωνιστούν» στην Expo 2020 Dubai

Newsroom
Μοιράσου το
Αγροδιατροφή και ελληνική διατροφική παράδοση «πρωταγωνιστούν» στην Expo 2020 Dubai
Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση Expo 2020 Dubai με μήνυμα “Greece Tomorrow, Today”, δηλαδή «Η Ελλάδα του Αύριο, Σήμερα».

Ο κλάδος της αγροδιατροφής αναδεικνύει τη δυναμική του ακόμα και στην πανδημική κρίση, συμβάλλει στην τόνωση της απασχόλησης και συνεισφέρει στις εξαγωγές. Η βιομηχανία τροφίμων και ποτών αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής μεταποίησης και ένα σημαντικό μοχλό ανάπτυξης της παραγωγικής δραστηριότητας, αλλά και της αναπτυξιακής πορείας της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Enterprise Greece, με αφορμή τη διοργάνωση της εθνικής αποστολής σε μία εκ των σημαντικότερων εμπορικών εκθέσεων τροφίμων στη Μέση Ανατολή, την 26η Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2022, πραγματοποίησε εκδήλωση γευσιγνωσίας για την παρουσίαση της ελληνικής διατροφής παρουσίας των Ελληνικών Εξαγωγικών εταιρειών Τροφίμων και Ποτών και των συνεργατών τους που συμμετείχαν στην έκθεση.

Η εκδήλωση διεξήχθη στις 16 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο Efzin το οποίο βρίσκεται στον πρώτο όροφο του ελληνικού περιπτέρου της Expo2020 Dubai, όπου φιλοξενήθηκαν - από τον Γενικό Γραμματέα ΔΟΣ και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Προέδρου ΔΣ της Enterprise Greece, κ. Ιωάννη Σμυρλή και την Εντεταλμένη Σύμβουλο και Μέλος ΔΣ της Enterprise Greece, κυρία Μπέττυ Αλεξανδροπούλου - οι ελληνικές εταιρίες και οι συνεργάτες τους που συμμετείχαν στην 26η Διεθνή Έκθεση GULFOOD 2022. Υπό τη «μπαγκέτα» του σεφ Αλέξανδρου Σπέρχου, η ελληνική γαστριμαργική κουλτούρα συστήνεται μέσω του εστιατορίου σε ένα απαιτητικό διεθνές κοινό.

Η Ελλάδα συμμετέχει στην έκθεση Expo 2020 Dubai με μήνυμα “Greece Tomorrow, Today”, (Η Ελλάδα του Αύριο, Σήμερα) παρουσιάζοντας τη μετεξέλιξή της ως μία σύγχρονη οικονομία, με σημαντική εξωστρέφεια και δυναμική εξαγωγών καθώς και ως ένας ελκυστικός προορισμός για επενδυτές. Στόχος της ελληνικής παρουσίας στην Expo 2020 Dubai είναι να παρουσιαστεί το σύγχρονο προφίλ της Ελλάδας, η καινοτομία, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η εξωστρέφεια και οι προοπτικές της ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Η έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 31 Μαρτίου 2022.

Στην Expo 2020 Dubai, η Ελλάδα συμμετέχει με ένα εντυπωσιακού σχεδιασμού περίπτερο, στο οποίο παρουσιάζονται οκτώ στρατηγικοί πυλώνες που είναι ταυτόχρονα και συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας: η τεχνολογία/καινοτομία, η ενέργεια, η ναυτιλία, ο τουρισμός και ο πολιτισμός, το ανθρώπινο κεφάλαιο, η βιομηχανία, η αγροδιατροφή και οι επιστήμες Υγείας. Η αγροδιατροφή κατέχει ιδιαίτερη θέση στο ελληνικό περίπτερο της Expo 2020 και αποτελεί έναν από τους βασικούς στρατηγικούς πυλώνες που προβάλλονται.

Την ευθύνη της ελληνικής συμμετοχής στην Expo 2020 Dubai έχει η Enterprise Greece, η οποία στηρίζει την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εγχώριων προϊόντων σε διεθνείς αγορές. Ως εκ τούτου στηρίζει οργανωμένες και στοχευμένες προωθητικές δράσεις για τον σημαντικό αυτό κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, όπως είναι η συμμετοχή στη Gulfood, στο MDR Connect, στην Prowein, στη SIAL μεταξύ δεκάδων άλλων δράσεων ακόμα. Βασικός στόχος είναι, τα υψηλής ποιότητας προϊόντα, το ελληνικό brand name, καθώς και η προώθηση των ελληνικών τροφίμων στις διεθνείς αγορές, να αποτελέσουν τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα αναδείξουν το ρόλο της εγχώριας βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, στον παγκόσμιο χάρτη της μεταποίησης.

Το εστιατόριο Εfzin «ανασχεδιάζει» την ελληνική γαστριμαργική κουλτούρα

Με πρώτες ύλες από την ελληνική γη, με πυρήνα τη μεσογειακή διατροφή και με έμπνευση από την παραδοσιακή κουζίνα, το εστιατόριο Efzin στην Expo 2020 Dubai «διαφημίζει» τους θησαυρούς που παράγει η ελληνική γη χάρη στη βιοποικιλότητα και τις κλιματολογικές συνθήκες και ταυτόχρονα προβάλλει μια σύγχρονη οπτική της διατροφικής μας παράδοσης.

Με «προίκα» τα αρώματα της παιδικής του ηλικίας στα Καλάβρυτα, ο διακεκριμένος σεφ Αλέξανδρος Σπέρχος «σερβίρει» τη γευστική ιδιαιτερότητα της Ελλάδας στους επισκέπτες μιας παγκόσμιας έκθεσης. Παραδοσιακές συνταγές, εκτελεσμένες με μια φρέσκια οπτική, αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα και φυσικά τον γαστρονομικό πλούτο της χώρας μας.

Η σύγχρονη εκδοχή του μουσακά, o ντάκος, το στιφάδο με ένα διαφορετικό πρίσμα, είναι μερικές μόνο από τις δημιουργίες που περιλαμβάνει το μενού του εστιατορίου Efzin, όπου «πρωταγωνιστούν» το ελαιόλαδο, τα βότανα και προϊόντα ασύγκριτης ποιότητας και διατροφικής αξίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

10:21

Μελέτη: Η μειωμένη μυϊκή μάζα σχετίζεται με ταχύτερη έκπτωση της γνωσιακής λειτουργίας

10:21

EE: 7 εκατ. ευρώ για την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα στην Ελλάδα

10:17

NATO: Σήμερα η υπογραφή των πρωτοκόλλων για την προσχώρηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας

10:12

AstraZeneca: Εξαγορά της TeneoTwo για 1,27 δισ. δολάρια

10:09

Φθηνή κατοικία σε νέα ζευγάρια και ευάλωτους, κατάρτιση και απασχόληση σε άνεργους - Όλες οι δράσεις του νέου ΕΣΠΑ ύψους 6 δισ.

09:59

Στις 11.30 η ομιλία Μητσοτάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού

09:58

Κύπρος: Στις 5/2/23 η εκλογή του επόμενου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας

09:55

Intrakat: Ολοκληρώθηκε το deal Intracom – εφοπλιστών στα 2,95 ευρώ/μετοχή

09:54

Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω συσκευή»: Ανακοινώθηκε η παράταση των αιτήσεων μέχρι τις 8 Ιουλίου

09:47

ΗΠΑ: Επικοινωνία Γέλεν με τον αντιπρόεδρο της Κίνας - Στο επίκεντρο η επάρκεια τροφίμων

09:46

Σκρέκας για επιδότηση ρεύματος Ιουλίου: Κάλυψη όλων των κατοικιών και όλης της κατανάλωσης - Στα 20 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα

09:39

Βρετανία: Σε χαμηλό 26 ετών οι πωλήσεις αυτοκινήτων

09:37

ΑΕΙ: Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο - Την Πέμπτη εισάγεται στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

09:34

Φινλανδία: Εγκαταστάθηκε η πρώτη στον κόσμο μπαταρία από άμμο

09:30

Conde Nast Traveller: Αφιέρωμα του Βρετανικού περιοδικού σε Πάτμο και Λειψούς

09:26

Σταϊκούρας: Νέο πακέτο στήριξης από Σεπτέμβριο – Χαμηλά ο πήχης για νέα παράταση στην Επιστρεπτέα

09:16

Κορκίδης: Θερινές εκπτώσεις εναντίον ετήσιου πληθωρισμού

09:10

Οικονόμου: Νέο πρόγραμμα για 10.000 ανέργους άνω των 45, με μηνιαία επιχορήγηση έως 746 ευρώ

08:56

Τουρκία: Αλλάζουν τις ισορροπίες στο Αιγαίο τα «ελληνικά» F-35

08:55

Κρεμλίνο: «Εσωτερική υπόθεση» του Ουζμπεκιστάν, οι πολύνεκρες ταραχές - Στους 18 οι νεκροί

08:49

Εξαδάκτυλος: Μπορεί να ξαναγίνουν υποχρεωτικές οι μάσκες προστασίας

08:43

Β. Μακεδονία: Συνεχίστηκαν για τρίτο συνεχόμενο βράδυ οι διαδηλώσεις κατά της συμφωνίας με τη Βουλγαρία

08:33

Μάχη με τις φλόγες σε Κρανίδι Αργολίδας και Φωκίδα - Σε επιφυλακή στην Ηλεία - Όλα τα μέτωπα

08:30

ΗΠΑ: Πυρά εναντίον αστυνομικών στη Φιλαδέλφεια - Δύο τραυματίες

08:23

Συνάντηση Μακρόν - Σολτς στο Παρίσι: Στο επίκεντρο η ενέργεια και η ευρωπαϊκή άμυνα

08:18

Ουκρανία: Στο στόχαστρο των Ρώσων τo Ντoνιέτσκ - Μαίνονται οι μάχες για τον έλεγχο του Ντονμπάς

08:10

Έξυπνο deal Αlpha-Νexi - Τεχνική Ολυμπιακή: ακόμα η αξία του deal με Ιβάν; - Το ακίνητο του Φιλιππίδη

08:03

ΗΠΑ: Συνελήφθη ο δράστης της επίθεσης στο Χάιλαντ Παρκ - Έξι νεκροί, δεκάδες τραυματίες

08:00

Εφορία: Πότε υποβάλλεται φορολογική δήλωση «με επιφύλαξη» , τι ισχύει για την πληρωμή του φόρου

07:56

L’Oréal Hellas: Δυναμική η ανάπτυξη της αγοράς ομορφιάς – Τα σχέδια για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στα κτήριά της