Τσαμάτ Παλιχαπιτίγια: Έστειλε την Virgin Galactic στο διάστημα και τώρα αποχωρεί - Πούλησε το μερίδιο του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσαμάτ Παλιχαπιτίγια: Έστειλε την Virgin Galactic στο διάστημα και τώρα αποχωρεί - Πούλησε το μερίδιο του
Ο Παλιχαπιτίγια ήταν ο άνθρωπος ο οποίος «έβαλε» την διαστημική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον, μέσω της SPAC του, στην χρηματιστηριακή αγορά τον Οκτώβριο του 2019.

Αποχωρεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Virgin Galactic ο πρόεδρος της εταιρείας Τσαμάτ Παλιχαπιτίγια.

Ο Παλιχαπιτίγια ήταν ο άνθρωπος ο οποίος «έβαλε» την διαστημική εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον, μέσω της SPAC του, στην χρηματιστηριακή αγορά τον Οκτώβριο του 2019. Από τότε μέχρι και σήμερα η μετοχή της εταιρείας είχε πολλές διακυμάνσεις, ξεπερνώντας τα 60 δολάρια πριν από το πρώτο διαστημικό ταξίδι του Ρίτσαρντ Μπράνσον, όμως πρόσφατα η τιμή της μετοχής έχει πέσει σε χαμηλότερο επίπεδο, κοντά στην αρχική τιμή της πρώτης δημόσιας προσφοράς.

Ο -πλέον- πρώην πρόεδρος της εταιρείας, πούλησε το προσωπικό του μερίδιο, αξίας άνω των 200 εκατ. δολαρίων στην Virgin Galactic σπό τις αρχές του 2021. Όμως ο Παλιχαπιτίγια κατέχει έμμεσα περί τις 15,8 εκατομμύρια μετοχές μέσω της εταιρείας του Social Capital Hedosophia Holdings, σύμφωνα με το CNBC.

Σεσ σχετική ανακοίνωση, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής δήλωσε πως αποχωρεί «για να επικεντρωθεί σε άλλα ήδη υπάρχοντες και νέες υποχρεώσεις» όμως τόνισε πως είναι «περήφανος που αφήνει την ομάδα σε τόσο ικανά χέρια». Ενώ πρόσθεσε πως «ανυπομονεί να πετάξει μαζί τους στο διάστημα, μια μέρα».

Το νέο του project

Να θυμίσουμε πως στις 3 Ιουνίου, ο Τσαμάτ Παλιχαπιτίγια, ένα από τα αρχικά στελέχη της Facebook που μετατράπηκε σε επενδυτής του κλάδου τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, ο Παλιχαπιτίγια επενδύει τώρα 10,6 εκατομμύρια δολάρια στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της Flock μέσω της εταιρείας του venture capital, Social Capital.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Virgin Galactic προσφέρει εισιτήριο για διαστημικό ταξίδι με τιμή στα... 450.000 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider