Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Palihapitiya στηρίζει βρετανική startup ασφάλισης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Palihapitiya στηρίζει βρετανική startup ασφάλισης
Στις 3 Ιουνίου, ο Chamath Palihapitiya, ένα από τα αρχικά στελέχη της Facebook που μετατράπηκε σε επενδυτής του κλάδου τεχνολογίας, γευμάτιζε στην ταράτσα του ξενοδοχείου Ned με τους  Ed Klinger και Antton Pena, τους συνιδρυτές της ασφαλιστικής startups Flock.

Στις 3 Ιουνίου, ο Chamath Palihapitiya, ένα από τα αρχικά στελέχη της Facebook που μετατράπηκε σε επενδυτής του κλάδου τεχνολογίας, γευμάτιζε στην ταράτσα του ξενοδοχείου Ned με τους Ed Klinger και Antton Pena, τους συνιδρυτές της ασφαλιστικής startup Flock.

Οι νέοι επιχειρηματίες μάλλον έκαναν καλή εντύπωση εκείνη τη μέρα καθώς ο Palihapitiya επενδύει τώρα 10,6 εκατομμύρια δολάρια στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της Flock μέσω της εταιρείας του venture capital, Social Capital. Άλλοι επενδυτές θα αφιερώσουν περίπου 6 εκατ. δολάρια με άγνωστη αποτίμηση.

Ιδρυθείσα το 2015, η Flock ξεκίνησε παρέχοντας ασφάλιση σε χειριστές εμπορικών drone όπως η Netflix, το BBC και μία υπηρεσία διανομής ιατρικού εξοπλισμού που διαχειρίζεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας. Το σύστημα της εταιρείας τής επιτρέπει να χρέωνει τους πελάτες της ανά πτήση αντί να τους ζητά ετήσια συμβόλαια όπως κάνουν οι παραδοσιακές ασφαλιστικές επιχειρήσεις. Τον Ιούλιο του 2020, ξεκίνησε να προσφέρει το ίδιο προϊόν σε επιχειρήσεις του κλάδου αυτοκινήτων.

«Αυτός είναι ο κλάδος στον οποίο αναπτυσσόμαστε ταχύτερα», δήλωσε ο Klinger, ο CEO της Flock στο CNBC, προσθέτοντας ότι η startup του θέλει να ταράξει τα νερά στη «δυσκίνητη και αργή» αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων για εμπορική χρήσης, αξίας 160 δισ. δολαρίων, η οποία κυριαρχείται από παραδοσιακούς παίκτες όπως η Aviva και η Direct Line.

«Φτιάξαμε μια τεχνολογία που μπορεί ουσιαστικά να τιμολογεί την ασφάλιση στη βάση δευτερολέπτου και μέτρου», εξήγησε. «Κάθε μεμονωμένη διαδρομή τιμολογείται ανεξάρτητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider