Ηλέκτωρ – Μεσόγειος «παίζουν» μόνοι τους σε διαγωνισμό αποβλήτων στη Β. Ελλάδα 

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλέκτωρ – Μεσόγειος «παίζουν» μόνοι τους σε διαγωνισμό αποβλήτων στη Β. Ελλάδα 
Χωρίς αντίπαλο προχωρά η κοινοπραξία στη φάση της οικονομικής προσφοράς σε project της κεντρικής Μακεδονίας καθώς βγήκε εκτός διαδικασίας η Θαλής.

Μόνη της «παίζει μπάλα», τελικά, η κοινοπραξία «ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ A.E.» σε διαγωνισμό που προωθεί ο περιφερειακός σύνδεσμος ΦΟΡΕΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Φο.Δ.Σ.Α.) ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Ο λόγος για τον διαγωνισμό με τίτλο «ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΔΙΑΛΕΓΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΥΟ (2) ΕΤΗ + ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗΣ ΔΥΟ (2) ΕΤΩΝ». Η συνολική εκτιμώμενη αξία της σύμβασης συμπεριλαμβανομένου το δικαιώματος προαίρεσης προσεγγίζει τα 6 εκατ. ευρώ, δηλαδή μπορεί να πρόκειται για μικρό σε μέγεθος διαγωνισμό, πλην όμως επιβεβαιώνεται η ισχυρή παρουσία των ομίλων ΗΛΕΚΤΩΡ (θυγατρική της Ελλάκτωρ) και Μεσόγειος στον τομέα διαχείρισης απορριμμάτων και αποβλήτων.

Πάντως, για να φτάσει η κοινοπραξία να μείνει μόνη της στη διαδικασία, χρειάστηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας να απορρίψει την τεχνική προσφορά (ο διαγωνισμός δεν είχε προχωρήσει στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών) του άλλου διεκδικητή, της εταιρείας Θαλής, καθώς η τελευταία δεν προσκόμισε διευκρινίσεις που ζητήθηκαν. Με αποτέλεσμα η επιτροπή να κρίνει πως η συμμετέχουσα εταιρία «ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» δεν πληροί το κριτήριο της τεχνικής ικανότητας και ως εκ τούτου αποκλείεται από το στάδιο της αξιολόγησης - βαθμολογίας της τεχνικής προσφοράς, στο οποίο «πέρασε» επιτυχώς το σχήμα Ηλέκτωρ – Μεσόγειος. Το οποίο και συνεχίζει στη περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία, που είναι η αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών.

Αντικείμενο της συγκεκριμένης παροχής υπηρεσίας αποτελεί η διαχείριση των προδιαλεγόμενων οργανικών αποβλήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πλην της ΠΕ Σερρών.

Η διαχείριση των προδιαλεγόμενων οργανικών αποβλήτων, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει:

- Την μεταφόρτωση και μεταφορά των προδιαλεγόμενων οργανικών αποβλήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (πλην του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και της ΠΕ Σερρών) στη μονάδα κομποστοποίησης της Μαυροράχης ή σε άλλη κατάλληλη μονάδα κομποστοποίησης.

- Τον σχεδιασμό, την εγκατάσταση και τη λειτουργία της μονάδας κομποστοποίησης στη ΧΥΤΑ Μαυροράχη

- Την επεξεργασία του συνόλου των προδιαλεγόμενων οργανικών αποβλήτων σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας είτε στη μονάδα κομποστοποίησης προδιαλεγμένων οργανικών στη ΧΥΤΑ Μαυροράχη που θα εγκατασταθεί ο ανάδοχος, είτε σε άλλον κατάλληλα αδειοδοτημένο χώρο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider