Volvo: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο δ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volvo: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο δ' τρίμηνο
Oι ελλείψεις σε ανταλλακτικά και ημιαγωγούς έπληξαν σημαντικά την παραγωγή της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, παρά την έντονη ζήτηση για τα οχήματά της.

Χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Vovlo στο δ' τρίμηνο του 2021, καθώς οι ελλείψεις σε ανταλλακτικά και ημιαγωγούς έπληξαν σημαντικά την παραγωγή της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας, παρά την έντονη ζήτηση για τα οχήματά της.

Πιο αναλυτικά, τα λειτουργικά κέρδη της Volvo στο τελευταίο τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκαν στα 396,4 εκατ. δολάρια, χαμηλότερα από τα 450 εκατ. δολάρια που είχε αναφέρει κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020 αλλά και από τις προβλέψεις των αναλυτών, που ανέμεναν κέρδη περίπου 430 εκατ. δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν κατά 6% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2020 και διαμορφώθηκαν στα 8,59 δισ. δολάρια, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για συνολικά έσοδα της τάξης των 8,1 δισ. δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα στο Γκέτεμποργκ -η οποία είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης- ανέφερε ακόμα πως αναμένει αύξηση των πωλήσεων κατά το τρέχον έτος, επισημαίνοντας ωστόσο πως η αβεβαιότητα εξαιτίας των παρατεταμένων επιπτώσεων της πανδημίας θα συνεχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία της στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς τα προβλήματα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού θα παραμείνουν και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

«Τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες θα συνεχιστούν σίγουρα το πρώτο εξάμηνο του έτους», υπογράμμισε ο επί σειρά ετών CEO της Volvo Hakan Samuelsson, επισημαίνοντας ωστόσο πως είναι πιθανό να δούμε μια εξομάλυνση κατά το δεύτερο μισό του έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Volvo και Northvolt χτίζουν Mega - εργοστάσιο μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Σουηδία

Volvo: Επενδύσεις σχεδόν 1 δισ. ευρώ για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

gazzetta
gazzetta reader insider insider