Αυξημένα 10% τα έσοδα της Coca Cola στο δ' τρίμηνο του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξημένα 10% τα έσοδα της Coca Cola στο δ' τρίμηνο του 2021
Λίγο πιο πάνω από τις εκτίμησες των αναλυτών τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας ποτών.

Αύξηση των εσόδων της κατέγραψε η Coca Cola για το δ' τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία ποτών.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα από πωλήσεις της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 9,46 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 10% σε σχέση με το δ' τρίμηνο του 2020. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα στα 8,96 δισ. δολάρια.

Τα κέρδη έφτασαν τα 2,41 δισ. δολάρια έναντι κερδών 1,46 δισ. δολάρια στο δ' τρίμηνο του 2020. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 56 σεντ έναντι 34 σεντ ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή της Coca Cola ανήλθαν σε 45 σεντ έναντι 41 σεντ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Για το 2022, η διοίκηση της Coca Cola αναμένει αύξηση εσόδων μεταξύ του 5% και το 6%, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν αύξηση στο 6,1%. Ακόμα, προβλέπει αύξηση των εσόδων μεταξύ του 7% και του 8% για το 2020.

Επιπλέον, προβλέπει ότι η αύξηση των τιμών λόγω του υψηλού πληθωρισμού και τα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα θα επηρεάσουν την κερδοφορία της σε μεσαία μονοψήφια ποσοστά.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της εταιρείας υποχωρεί κοντά στο 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider