Meta: Έτοιμη να «σβήσει» 200 δισ. δολάρια στη μεγαλύτερη «κατρακύλα» στην ιστορία των αγορών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Meta: Έτοιμη να «σβήσει» 200 δισ. δολάρια στη μεγαλύτερη «κατρακύλα» στην ιστορία των αγορών
Η κατώτερη των αναμενόμενων πρόβλεψη για το α' τρίμηνο του 2022, έφερε «βουτιά» 22% στην μετοχή της εταιρείας. Αν διατηρηθούν οι απώλειες, η Meta θα χάσει περισσότερα από τις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις 460 εταιρειών του S&P 500.

Αντιμέτωπη με μία από τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία των διεθνών αγορών βρίσκεται η μητρική του Facebook, Meta, καθώς βρίσκεται στο «κατώφλι» του να διαγράψει 200 δισ. δολάρια σε χρηματιστηριακή αξία. Όπως επισημαίνει το Bloomberg, αυτή είναι και η μεγαλύτερη «διαγραφή» αξίας κεφαλαιοποίησης που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η «κατρακύλα» ξεκίνησε αφού μετά την λήξη των διαπραγματεύσεων στην Wall Street την Τετάρτη, η Meta ανακοίνωσε αποτελέσματα, δίνοντας μια κατώτερη της αναμενόμενης πρόβλεψη για το α’ τρίμηνο του 2022, εν μέσω στασιμότητας στην ανάπτυξη του αριθμού των χρηστών και του αυξανόμενου ανταγωνισμού από το TikTok. Η μετοχή της δημοφιλούς εταιρείας γρήγορα «βούλιαξε» 22%.

Εάν διατηρηθούν αυτές οι απώλειες, η Meta θα μπορούσε να δει να χάνονται περισσότερα από τις τρέχουσες κεφαλαιοποιήσεις 460 εταιρειών του S&P 500.

Ντόμινο στα social media - Τέλος στο ράλι του Nasdaq;

Η πτώση της Meta παρέσυρε επίσης και άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, το Snap και το Pinterest σε χαμηλότερα επίπεδα ασκώντας πίεση στα futures του Nasdaq. Έτσι, ο δείκτης τεχνολογίας φαίνεται πως θα τερματίσει το τετραήμερο ράλι που προκλήθηκε από τα θετικά αποτελέσματα από εταιρείες όπως η Alphabet.

Αρκετές εταιρείες της Wall Street μείωσαν τους στόχους τιμών για τις μετοχές της Meta μετά από τα αποτελέσματα, με τον Μπράιαν Νόβακ της Morgan Stanley να λέει ότι το προϊόν Reels της εταιρείας αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από την TikTok ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις συναντούν «κόντρα άνεμο». Ωστόσο, ο Νόβακ παραμένει bullish για τις μακροπρόθεσμες ευκαιρίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Κάτω από τις προβλέψεις τα κέρδη στο δ' τρίμηνο - «Βουτιά» 20% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider