Νέα ιστορική συμφωνία μεταξύ Συλλόγου Εργαζομένων και Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς

Newsroom
Μοιράσου το
Νέα ιστορική συμφωνία μεταξύ Συλλόγου Εργαζομένων και Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς
Τράπεζα Πειραιώς
Ιστορική συμφωνία μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) και της Διοίκησης της Τράπεζας, χαρακτηρίζει με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΠ την υπογραφή της συμφωνίας για τους 70 εργαζόμενους των υπηρεσιών data services της Τράπεζας Πειραιώς

Ιστορική συμφωνία μεταξύ του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ) και της Διοίκησης της Τράπεζας, χαρακτηρίζει με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΠ την υπογραφή της συμφωνίας για τους 70 εργαζόμενους των υπηρεσιών data services της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι δεν αποδέχτηκαν το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου ενόψει της απόσχισης των υπηρεσιών αυτών και της μεταφοράς τους σε νέα θυγατρική.

Με την ανακοίνωσή του που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του insider.gr, o Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρει τα εξής:

«Μετά από την ειλημμένη απόφαση της Τράπεζας Πειραιώς, όπως αυτή ανακοινώθηκε στις 11 Ιανουαρίου 2022, για την απόσχιση κλάδου εργασιών με το Νόμο 4601/2019 και τη μεταφορά των εργαζομένων με το Π.Δ. 178/2002, στη νέα θυγατρική εταιρεία Πειραιώς Υποστηρικτικές Υπηρεσίες Μ.Α.Ε., ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Τ.Π.), προσήλθε σε διαβούλευση – διαπραγμάτευση.

Αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, ήταν η συμφωνία της 25ης Ιανουαρίου 2022, που ρυθμίζει τα εργασιακά ζητήματα της μεταφοράς των εργαζομένων, προστατεύοντας την απασχόληση και διασφαλίζοντας τα δικαιώματα, τώρα και στο μέλλον, ξεπερνώντας με αυτόν το θεσμικό τρόπο, τις ελάχιστες προβλέψεις του νομικού οπλοστασίου που διαθέτει η εργοδοτική πλευρά, ανατρέποντας στην πράξη τα προβλεπόμενα από το Π.Δ. 178/2002, προς όφελος των εργαζομένων.

Επιγραμματικά η συμφωνία περιλαμβάνει:

  • Εξασφάλιση της απασχόλησης και των δικαιωμάτων, ανεξάρτητα από το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
  • Διατήρηση όλων των παροχών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που πηγάζουν από την εκάστοτε κλαδική Σ.Σ.Ε. ΟΤΟΕ – Τραπεζών.
  • Διατήρηση εσαεί των όρων της ισχύουσας επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. Σ.Ε.Τ.Π. – Τράπεζας Πειραιώς.
  • Ρήτρα διατήρησης των αποδοχών.
  • Διατήρηση των ευνοϊκών όρων σε δάνεια και πιστωτικές κάρτες.
  • Διατήρηση των δικαιωμάτων από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας, παιδιών και εφάπαξ εργαζομένων.
  • Ρήτρα για κατά προτεραιότητα επαναπρόσληψη.

Όλοι οι όροι της συμφωνίας θα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ατομικής σύμβασης των υπό μεταφορά εργαζομένων, καθώς και της σύμβασης διάσπασης που θα συναφθεί με τη νέα εταιρεία. Πρόκειται για μια σπουδαία συμφωνία, σε συνέχεια εκείνης που είχε επιτευχθεί κατά την αντίστοιχη μεταφορά εργαζομένων από την Τράπεζα Πειραιώς στην Intrum, που χαρακτηρίζει ολόκληρο τον κλάδο. Αποτρέπει την απώλεια των εργασιακών δικαιωμάτων και διατηρεί στο ακέραιο την ιδιότητα του τραπεζοϋπαλλήλου, όπως εκείνη απορρέει από τα κατοχυρωμένα θεσμικά δικαιώματα. Ο Σ.Ε.Τ.Π. μαζί με την ΟΤΟΕ, είναι και θα παραμείνουν εγγυητές και θεματοφύλακες της συμφωνίας.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.