Η Κομισιόν ενέκρινε υπό όρους την εξαγορά της Kustomer από την Facebook

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Κομισιόν ενέκρινε υπό όρους την εξαγορά της Kustomer από την Facebook
Στην υπό όρους έγκριση της εξαγοράς της αμερικανικής Kustomer από την Facebook προχώρησε την Πέμπτη η Κομισιόν, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός παρείχε στην Επιτροπή τις απαραίτητες δεσμεύσεις ώστε να αρθεί η ανησυχία αναφορικά με τον ανταγωνισμό.

Στην υπό όρους έγκριση της εξαγοράς της αμερικανικής Kustomer από την Facebook προχώρησε την Πέμπτη η Κομισιόν, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός παρείχε στην Επιτροπή τις απαραίτητες δεσμεύσεις ώστε να αρθεί η ανησυχία αναφορικά με τον ανταγωνισμό.

Αναλυτικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, η Facebook συμφώνησε να παρέχει σε ανταγωνίστριες εταιρείες δωρεάν πρόσβαση διάρκειας δέκα ετών στα κανάλια ανταλλαγής μηνυμάτων που διαθέτει, λαμβάνοντας με αυτόν τον τρόπο την έγκριση της Κομισιόν για την εξαγορά της startup, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών.

Σύμφωνα με το Reuters, η εξαγορά της Kustomer θα ενισχύσει την προσπάθεια της Facebook, αναφορικά με την αναβάθμιση της εφαρμογής WhatsApp, η χρήση της οποίας εκτοξεύτηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Η σημερινή μας απόφαση διασφαλίζει το γεγονός πως τόσο οι υπάρχουσες ανταγωνίστριες εταιρείες όσο και εκείνες που θα μπουν στην συγκεκριμένη αγορά θα μπορούν να ανταγωνιστούν αποτελεσματικά την Facebook», ανέφερε σχετικά η Μαργκρέτε Βεστάγκερ, επίτροπος Ανταγωνισμού της ΕΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Άνω των εκτιμήσεων τα κέρδη της Facebook, η ταχύτερη ανάπτυξη εσόδων από το 2016 

gazzetta
gazzetta reader insider insider