Η AT&T θα καθυστερήσει τη λειτουργία του δικτύου 5G, στη «μάχη των αεροδρομίων»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η AT&T θα καθυστερήσει τη λειτουργία του δικτύου 5G, στη «μάχη των αεροδρομίων»
Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν πιέζει την Verizon να προβεί σε παρόμοια κίνηση.

Την απόφαση της για να καθυστερήσει την έναρξη της λειτουργίας του δικτύου 5G στις ΗΠΑ, λόγω της κόντρας που έχει προκύψει μεταξύ των μεγάλων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών και των αερομεταφορών, ανακοίνωσε η AT&T, ενώ η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν πιέζει την Verizon να προβεί σε παρόμοια κίνηση.

Υπενθυμίζεται πως οι επικεφαλής των αεροπορικών εταιριών ισχυρίζονται πως η έναρξη λειτουργίας του δικτύου των 2 εταιριών θα μπορούσε να καθηλώσει χιλιάδες πτήσεις στο έδαφος και να οδηγήσει στις ακυρώσεις πτήσεων 100.000 άτομα.

Όπως αναφέρουν οι CEOs των American Airlines , Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines και άλλων, «η μεγάλη πλειονότητα των πτήσεων θα επηρεαστεί σημαντικά».

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) σημειώνει πως η λειτουργία των δικτύων 5G θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά συστήματα των αεροπλάνων, όπως τα υψόμετρα τους.

Από την πλευρά της, η AT&T υποστηρίζει πως «είμαστε εκνευρισμένοι για το ότι η FAA δεν έχει μπορέσει να κάνει αυτό που έχει γίνει σε σχεδόν 40 άλλες χώρες του κόσμου, να εφαρμόσει τα πρωτόκολλα για το δίκτυο 5G χωρίς να επηρεάζει τις αερομεταφορές».

Η Verizon στις 4 Ιανουαρίου είχε ανακοινώσει πως θα καθυστερήσει την έναρξη του δικτύου 5G, που σύμφωνα με τις αεροπορικές θα επηρεάσει τις πτήσεις, κατά 2 εβδομάδες, με το εν λόγω χρονικό διάστημα να τελειώνει αύριο, Τετάρτη και χωρίς η Verizon να έχει κάνει γνωστό το εάν θα δώσει νέα παράταση, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider