ΗΠΑ: Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για καθηλώσεις πτήσεων  λόγω του 5G

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Οι αεροπορικές εταιρείες προειδοποιούν για καθηλώσεις πτήσεων  λόγω του 5G
Εν όψει της έναρξης λειτουργίας του νέου συστήματος 5G από τις AT7Y και την Verizon, που ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη

Οι CEO των μεγάλων αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ κάνουν λόγο για μια ενδεχόμενη κρίση στον κλάδο των αερομεταφορών «καταστροφικών διαστάσεων» εν όψει της έναρξης λειτουργίας του νέου συστήματος 5G από τις AT&T και Verizon, που ξεκινά την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου.΄

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, οι επικεφαλής των αεροπορικών εταιριών ισχυρίζονται πως η έναρξη λειτουργίας του δικτύου των 2 εταιριών θα μπορούσε να καθηλώσει χιλιάδες πτήσεις στο έδαφος και να οδηγήσει στις ακυρώσεις πτήωσεων 100.000 άτομα.

Όπως αναφέρουν οι CEOs των American Airlines , Delta Air Lines, United Airlines, Southwest Airlines και άλλων, «η μεγάλη πλειονότητα των πτήσεων θα επηρεαστεί σημαντικά».

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) σημειώνει πως η λειτουργία των δικτύων 5G θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά συστήματα των αεροπλάνων, όπως τα υψόμετρα τους.

Οι AT&T, Verizon< που κέρδισαν σχεδόν όλο του διαγωνισμούς για το φάσμα C-Band το 2021 πληρώνοντας 80 δισ. δολάρια, συμφώνησαν στις 3 Ιανουαρίου που θα μειώσουν τις ζώνες που θα έχει ισχύ το δίκτυο 5G σε 50 αεροδρόμια της χώρας, προσθέτοντας προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι θα λάβουν επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των παρεμβολών 5G μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Από την πλευρά τους, οι αεροπορικές ζητούν από τον Λευκό Οίκο και τις πολιτειακές αρχές να «ελευθερώσουν» από το δίκτυο 5G μια απόσταση 3,2 χλμ από τους αεροδιαδρόμους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider