Η Citi πουλά δραστηριότητες σε Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ - Deal 3,6 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Citi πουλά δραστηριότητες σε Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ - Deal 3,6 δισ. δολαρίων
Οι δραστηριότητες αυτές της Citi έχουν συνολική καθαρή αξία, ύψους περίπου 2,97 δισ. δολαρίων.

Στην πώληση των δραστηριοτήτων καταναλωτικής τραπεζικής σε Μαλαισία, Ινδονησία, Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, στην United Overseas Bank (UOB) της Σιγκαπούρης, προχωρά η Citigroup.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, αξίας 3,6 δισ. δολαρίων, η UOB θα αποκτήσει χαρτοφυλάκια μη εξασφαλισμένων δανείων, διαχείρισης πλούτου καθώς και καταθέσεων λιανικής που συνθέτουν την καταναλωτική τραπεζική της Citi στις τέσσερις αγορές της Ασίας.

Οι δραστηριότητες αυτές της Citi έχουν συνολική καθαρή αξία, ύψους περίπου 4 δισ. δολαρίων Σιγκαπούρης (2,97 δισ. δολάρια) και πελατειακή βάση που ανερχόταν έως τις 30 Ιουνίου του 2021 στα 2,4 εκατ..

Η συναλλαγή αναμένεται να μειώσει τον δείκτη tier 1 της UOB κατά 70 μονάδες βάσης στο 12,8%, όπως ανέφερε η τράπεζα, προσθέτοντας ότι η επίπτωση στον δείκτη CET1 δεν αναμένεται να είναι σημαντική και θα παραμείνει εντός των κανονιστικών απαιτήσεων.

«Η UOB πιστεύει στις μακροπρόθεσμες δυνατότητες της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ κινήθηκε με πειθαρχία, επιλεκτικότητα και υπομονή στην αναζήτηση των κατάλληλων ευκαιριών για ανάπτυξη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Wee Ee Cheong. «Οι εξαγοραζόμενες δραστηριότητες, μαζί με το περιφερειακό καταναλωτικό franchise της UOB, θα σχηματίσουν έναν ισχυρό συνδυασμό που θα αναβαθμίσει τις δραστηριότητες του Ομίλου και θα προωθήσει τη θέση μας ως κορυφαία περιφερειακή τράπεζα», πρόσθεσε.

Οι μετοχές της UOB βρέθηκαν να ενισχύονται πάνω από 1% την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider