Σε χαμηλά δεκαετίας οι πωλήσεις της Volkswagen το 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε χαμηλά δεκαετίας οι πωλήσεις της Volkswagen το 2021
Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων του Ομίλου Volkswagen, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις οχημάτων του Ομίλου Volkswagen, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού παραμένουν, δημιουργώντας συνθήκες αστάθειας σε ολόκληρο τον κλάδο.

Πιο αναλυτικά, η Volkswagen ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις οχημάτων σε ολόκληρο το 2021 ανήλθαν στις 8,9 εκατ., σημειώνοντας πτώση της τάξης του 8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με το Reuters, η μεγαλύτερη πτώση των πωλήσεων σημειώθηκε στην Κίνα, με 14,8% λιγότερες πωλήσεις σε σχέση με το 2020, καθώς η σημαντική αύξηση των πωλήσεων EV (+400%) δεν στάθηκε αρκετή ώστε να αντιστρέψει την αρνητική εικόνα.

«Υπό ασυνήθιστα δύσκολες συνθήκες, η Volkswagen έφτασε σε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα στις πωλήσεις», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ Κλάους Ζέλμερ. «Ωστόσο, οι τεράστιες επιπτώσεις των τσιπς στην παραγωγή δεν μπόρεσαν να αντισταθμιστούν πλήρως», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στον αντίποδα, παραδόσεις ρεκόρ που άγγιξαν τα 2,2 εκατ. οχήματα πραγματοποίησε στην διάρκεια του 2021 η BMW, μια επιτυχία που αποδίδεται εν μέρει στην ικανότητά της εταιρείας να προσαρμόζεται στις ελλείψεις της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Τέλος, οι πωλήσεις μοντέλων της Mercedes-Benz, η οποία ανήκει στην γερμανική Daimler, μειώθηκαν κατά 5% στην διάρκεια του προηγούμενου έτους, με αποτέλεσμα η αυτοκινητοβιομηχανία να χάσει τα πρωτεία της κορυφαίας εταιρείας του κλάδου σε πωλήσεις μετά από πέντε συναπτά έτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η BMW υποστηρίζει πως «νίκησε» την Mercedes για τις πωλήσεις πολυτελών οχημάτων το 2021

Ηλεκτροκίνηση: Η Volkswagen επενδύει 2 δισ. ευρώ σε εργοστάσιο μπαταριών στη Γερμανία

gazzetta
gazzetta reader insider insider