FF Group: Επικυρώθηκε η Συμφωνία Εξυγίανσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
FF Group: Επικυρώθηκε η Συμφωνία Εξυγίανσης
Η Εταιρεία θα εκδώσει νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση των πιστωτών της και του επενδυτικού κοινού σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας εξυγίανσης.

Επικυρώθηκε η από 31/12/2020 Συμφωνία Εξυγίανσης - Μεταβίβαση Επιχείρησης της Folli Follie, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την από 9/9/2021 συμφωνία τροποποίησης, με απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Σε ανακοίνωσή της η FF Group σημειώνει ότι θα εκδώσει νέα ανακοίνωση για την ενημέρωση των πιστωτών της και του επενδυτικού κοινού σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας εξυγίανσης.

Τέλος, ευχαριστεί θερμά την δικηγορική εταιρεία «Ποταμίτης Βεκρής» για τον επιτυχή χειρισμό της υπόθεσης.

Όπως έχει αναφέρει το insider.gr, η συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες, οι οποίοι αφορούν σε:

  • ενδιάμεση χρηματοδότηση ύψους 13 εκατ. ευρώ
  • σύσταση δύο νέων εταιρειών με έδρα το Λουξεμβούργο και τη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της Folli Follie σε αυτές. Οι εταιρείες είναι οι OpsCo και AssetsCo
  • έκδοση νέων ομολογιών.

Ειδικότερα, η εταιρεία απαλλάσσεται από την πλειονότητα των οφειλών της προς τρίτους, εκτός από τις οφειλές προς το Δημόσιο και τον ΕΦΚΑ, τις οποίες όμως αναλαμβάνει να αποπληρώσει η OpsCo, δηλαδή η νέα εταιρεία που θα είναι ο φορέας λειτουργίας της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η εταιρεία θα διατηρήσει συμμετοχή 10% στην OpsCo, από την οποία μάλιστα θα λαμβάνει ετήσια αμοιβή ύψους 150.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών της αναγκών για χρονικό διάστημα οκτώ ετών. Μετά το διάστημα αυτό, η εταιρεία θα δύναται να εισπράττει μέρισμα ως μέτοχος της OpsCo.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider