«Πράσινο φως» για την εξαγορά της Wind από την United

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» για την εξαγορά της Wind από την United
Η απόφαση επιτρέπει στην United Group να προχωρήσει στα τελικά βήματα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2021. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18:01

Προχωρά η διαδικασία εξαγοράς της Wind από την United Group μετά και την έγκριση που έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες του Insider, η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατά την χθεσινή συνεδρίασή της. Κατόπιν αυτού, μπορεί να ξεκινήσει κι επισήμως πλέον, η συγχώνευση των δύο εταιρειών, η οποία ανακοινώθηκε το καλοκαίρι.

Να υπενθυμίσουμε ότι η United Group, κορυφαίος πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, μητρική της Nova και μέλος της BC Partners, ανακοίνωσε στις 16 Αυγούστου ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Crystal Almond Holdings Limited για την εξαγορά της Wind Hellas.

Η συνδυασμένη εταιρεία που θα δημιουργηθεί φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ισχυρό, ολιστικό πάροχο, τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα τόσο στις υπηρεσίες σταθερής, όσο και τηλεόρασης.

Παράλληλα η ένταξη της WIND Ελλάς στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο της United Group αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά και το αποτύπωμα της UG στην ΝΑ Ευρώπη, καθιστώντας την Ελλάδα στρατηγικό κόμβο για την περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, δεδομένου ότι πλέον θα αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά του Ομίλου εισφέροντας το 31% του συνολικού του τζίρου.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία κυμαίνεται πέριξ στο 1 δισ. ευρώ και η συγχώνευση των δύο εταιρειών, θα μπορούσε να φέρει ανατροπές στα μερίδια αγοράς και μάλιστα σε μια στιγμή που παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον κλάδο με νέους παίκτες να φιλοδοξούν να δραστηριοποιηθούν τόσο στο πεδίο των οπτικών ινών όσο και σε αυτό της κινητής τηλεφωνίας μέσω MVNO (εικονικοί πάροχοι).

Ειδικότερα η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα περάσει στην δεύτερη θέση, μετά τον ΟΤΕ, από άποψη πελατών σταθερής τηλεφωνίας, αφού σύμφωνα με στελέχη της αγοράς θα έχει περίπου 1,3 εκατ. μοναδικούς πελάτες στη σταθερή. Στην δεύτερη θέση θα περάσει και από άποψη συνδρομητικής τηλεόρασης. Ωστόσο θα παραμείνει στην τρίτη θέση, μετά από την Vodafone, βάσει των πελατών κινητής, δεδομένου ότι η Nova δεν έχει κινητό δίκτυο και κατ' επέκταση συνδρομητές και βάσει των συνολικών εσόδων.

Η ανακοίνωση της United Group

Τις πληροφορίες του insider.gr επιβεβαίωσε ανακοίνωση της United Group:

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, άνευ προϋποθέσεων, την εξαγορά της Wind Hellas από την United Group, τον κορυφαίο πάροχο Τηλεπικοινωνιών και Media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Με την εν λόγω απόφαση επιτρέπει στην United Group, που έχει την έδρα της στην Ολλανδία, να προχωρήσει στα τελικά βήματα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής που ανακοινώθηκε τον Αύγουστο του 2021.

Η United Group πρόκειται να συνενώσει την Wind με την Nova, τον πάροχο σταθερής και συνδρομητικής τηλεόρασης που εξαγόρασε τον Νοέμβριο του 2020, δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο πάροχο που θα κατέχει την δεύτερη θέση στις αγορές της σταθερής και της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Η United Group αναμένει ότι η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2022».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider