Eurobank: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τους εργαζόμενους της PayCo

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Χριστουγεννιάτικος μποναμάς για τους εργαζόμενους της PayCo
Γενναιόδωρες παροχές θα λάβουν οι 40 εργαζόμενοι του merchant acquiring της Eurobank που θα μεταβιβαστεί στην Worldline.

Χριστουγεννιάτικο μποναμά με γενναιόδωρες παροχές πέραν των προβλεπόμενων από τον νόμο, θα λάβουν οι 40 εργαζόμενοι του merchant acquiring της Eurobank που θα μεταβιβαστεί στην Worldline.

Η Eurobank ανακοίνωσε στις 7 Δεκεμβρίου την πώληση του 80% της μονάδας υπηρεσιών αποδοχής και εκκαθάρισης συναλλαγών καρτών («PayCo») στην Worldline (η Eurobank διατηρεί το 20%), με τη συμφωνία να αποτιμά το 100% της PayCo σε 320 εκατ. ευρώ.

Μετά από διαβούλευση με το αντιπροσωπευτικό Σωματείο των εργαζομένων της Eurobank (Union), η Τράπεζα συνδιαμόρφωσε ένα πλαίσιο που κατοχυρώνει την επιτυχημένη μετάβαση των εργαζομένων του merchant acquiring στο νέο εταιρικό σχήμα, με μέτοχο πλειοψηφίας την Worldline.

To πλαίσιο αυτό διασφαλίζει τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στην περίμετρο προς μεταβίβαση καθώς και την παροχή γενναιόδωρων κινήτρων ώστε οι εργαζόμενοι να ενταχθούν κινητοποιημένοι και δεσμευμένοι στον νέο εργοδότη.

Ειδικότερα, τα βασικά στοιχεία του πλαισίου της μετάβασης προβλέπουν ότι:

  1. Η σύμβαση εργασίας όλων των εργαζομένων παραμένει σε ισχύ μετά τη μετάβαση με τους ίδιους όρους
  2. Ο νέος εργοδότης θα αναγνωρίσει τη συνολική προϋπηρεσία των εργαζομένων στον Όμιλο
  3. Ο μικτός μηνιαίος μισθός θα αυξηθεί κατά 20% περίπου (σ.σ. παροχή που συνιστά υπέρβαση των προβλεπόμενων από τον νόμο)
  4. Θα δοθεί κίνητρο μετάβασης σε bonus minimum 45.000 ευρώ μικτά. Ένα μέρος αυτού θα καταβληθεί από την Τράπεζα κατά την μετάβαση ως επιβράβευση και ένα μέρος θα καταβάλει η νέα εταιρεία μετά από 6 μήνες ως διακράτηση. Οι εργαζόμενοι θα λάβουν με βάση τα παραπάνω κατά μέσο όρο 24 μηνιαίους επαυξημένους μισθούς με αφορμή τη μεταβίβαση (σ.σ. παροχή που συνιστά υπέρβαση των προβλεπόμενων από τον νόμο)
  5. Όσοι διαθέτουν άλλες οικειοθελείς παροχές της Τράπεζας θα τις διατηρήσουν και στην WorldLine (Καύσιμα, Κάρτα VISA, Έξοδα Περιποίησης Πελατείας, Αυτοκίνητο)
  6. Μετά τη μετάβαση στην WorldLine θα συνεχίσουν να ισχύουν τόσο η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, όσο και η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση εργασίας μέχρι τη λήξη τους.
  7. H Worldline θα παρέχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα με τους ίδιους όρους με αυτό που έχουν σήμερα οι εργαζόμενοι (σ.σ. παροχή που συνιστά υπέρβαση των προβλεπόμενων από τον νόμο)
  8. Θα διατηρήσουν τις καλύψεις που προβλέπονται από τα Ομαδικά Προγράμματα Ζωής – Υγείας της Τράπεζας
  9. H Worldline θα παρέχει το Ομαδικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Κεφαλαίου Τέκνων Υπαλλήλων, ενώ το παρόν θα ρευστοποιηθεί και θα αποδοθεί το συσσωρευμένο ποσό
  10. Προνομιακά επιτόκια των προϊόντων της Τράπεζας θα παραμείνουν μέχρι τη λήξη της Επιχειρησιακής Σύμβασης και αυτό θα ισχύει και για νέες εκταμιεύσεις. Ειδικά, όμως, για τα στεγαστικά δάνεια θα διατηρήσουν το προνομιακό επιτόκιο μέχρι τη λήξη τους, εφόσον αυτά παραμείνουν ενήμερα (σ.σ. παροχή που συνιστά υπέρβαση των προβλεπόμενων από τον νόμο).

Η Eurobank έχει αποτυπώσει τις παροχές κινητοποίησης σε Ειδική Συμφωνία με τον κάθε εργαζόμενο μετά την ατομική συνάντηση, καθώς επίσης τα ποσά του κινήτρου μετάβασης καθώς και τον νέο προσαυξημένο μισθό, η καταβολή του οποίου θα ξεκινήσει άμεσα με την υπογραφή της Ειδικής Συμφωνίας.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση του Σωματείου Union της Eurobank που έχει στην κατοχή του το insider.gr, όσοι εργαζόμενοι της μεταβιβαζόμενης μονάδας συμφωνήσουν να μετακινηθούν στη Διάδοχο Εταιρία θα υπογράψουν άμεσα σχετικό προσύμφωνο με την Τράπεζα και θα λάβουν τις εξής παροχές:

  • Ο υφιστάμενος μικτός μηνιαίος μισθός τους, εφεξής μόνιμα, θα περιλαμβάνει, τόσο την μηνιαία αναλογία του επιδόματος παραγωγικότητας, όσο και το επίδομα γέννησης τέκνων που τυχόν λαμβάνουν οι εργαζόμενοι για τα τέκνα που ήδη έχουν.
  • Αύξηση του ανωτέρω προσαυξημένου μικτού μηνιαίου μισθού κατά 20% (από την έναρξη του μηνός εντός του οποίου ο εργαζόμενος θα υπογράψει την ειδική Συμφωνία, πχ. υπογραφή Συμφωνίας στις 15/01/2022-έναρξη καταβολής του προσαυξημένου μισθού από 01/01/2022).
  • Ποσό 10 μικτών μηνιαίων μισθών (για τον υπολογισμό των οποίων θα χρησιμοποιηθεί ο ανωτέρω προσαυξημένος μισθός), το οποίο θα καταβληθεί την πρώτη ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.
  • Μετά από αίτημα του Σωματείου συμφωνήθηκε, να εφαρμόζεται κατώτατο πλαφόν ίσο με το ποσό των € 25.000 - ώστε να ενισχυθεί το ποσό του κινήτρου για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους αλλά και για αυτούς που έχουν ενταχθεί στον Όμιλο Eurobank από τις 19/1/2013.
  • Η Διάδοχος Εταιρία θα καταβάλει μετά από έξι (6) μήνες από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, το 80% του ως άνω αναφερόμενου ποσού που δόθηκε ως κίνητρο. (Έτσι τελικά θα δοθούν κατά περίπτωση στους μετακινηθέντες συναδέλφους 18 έως 25 μικτοί μισθοί, λόγω της εφαρμογής του minimum των 25.000 € για τους χαμηλόμισθους).
  • Τα ανωτέρω ποσά των κινήτρων θα δοθούν μέσω μισθοδοσίας και θα παρακρατηθούν όλες οι νόμιμες κρατήσεις, δηλαδή κρατήσεις ΕΦΚΑ και ΦΜΥ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Στην Worldline το 80% της PayCo

gazzetta
gazzetta reader insider insider