Lamda: Ποια σχήματα διεκδικούν τα έργα υποδομής στο Ελληνικό

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lamda: Ποια σχήματα διεκδικούν τα έργα υποδομής στο Ελληνικό
ΤΕΡΝΑ, ΑΒΑΞ, ΑΚΤΩΡ – Archirodon, Intrakat – WADE ADAMS με Μυτιληναίο ως υπεργολάβο, φέρονται να έδωσαν προσφορές για το πρώτο πακέτο έργων.

Τέσσερα σχήματα, βάσει των αρχικών πληροφοριών που μένει προσεχώς να επιβεβαιωθούν, φέρονται να βρίσκονται στη «μάχη» για τα πρώτα έργα υποδομής στο Ελληνικό, ύψους 250-300 εκατ. ευρώ που προωθεί η Lamda Develoment. Τα έργα περιλαμβάνουν δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, ηλεκτρισμού, οδικά δίκτυα και πεζοδρόμια, αντιπλημμυρικά, με βασικότερο όλων την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, ύψους περίπου στα 50 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες προσφορές υπέβαλαν η ΤΕΡΝΑ, η ΑΒΑΞ, η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – Archirodon και η κοινοπραξία Intrakat – WADE ADAMS, στην οποία φέρεται να έχει παρουσία και η Μυτιληναίος ως υπεργολάβος.

Νωρίτερα η LAMDA Development ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό ότι χθες 13.12.2021 υποβλήθηκαν προσφορές από επτά (7) εταιρείες στο πλαίσιο του σχετικού διαγωνισμού για την επιλογή του αναδόχου για την κατασκευή των πρώτων, βασικών έργων υποδομής του Ελληνικού. Θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των προσφορών και εντός του Φεβρουαρίου 2022 θα ανακοινωθεί ο ανάδοχος.

Μένει να αποκαλυφθεί προσεχώς αν οι 7 εταιρείες είναι οι παραπάνω που αναφέρθηκαν ή υπάρχουν και άλλες προσφορές οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές ή άλλες συμπράξεις.

Προσεχώς, από το νέο χρόνο, θα υπάρξουν εξελίξεις και για τις 4 προσφορές σε σχέση με τον πύργο κατοικιών «Marina Tower» αλλά και αναφορικά με τη Marina Galleria ή το Vouliagmeni Mall που θα είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της χώρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lamda – Ελληνικό: «Κληρώνει» άμεσα για υποδομές έως 500 εκατ. ευρώ – Από τον «Burj Khalifa» στον... «Marina Tower»

gazzetta
gazzetta reader insider insider