Take a Break: Το Instagram πλέον σου λέει πότε να «κάνεις ένα διάλειμμα» από την εφαρμογή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Take a Break: Το Instagram πλέον σου λέει πότε να «κάνεις ένα διάλειμμα» από την εφαρμογή
Πρόκειται για το «Take a Break», ένα εργαλείο που οι χρήστες σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και Αυστραλία μπορούν να βρουν και να ενεργοποιοήσουν από τις ρυθμίσεις τις εφαρμογής.

Την Τρίτη, το Instagram έθεσε σε εφαρμογή τη νέα του λειτουργία που θα ενθαρύνει τους χρήστες να αφήσουν για λίγο την εφαρμογή και να «κάνουν ένα διάλειμμα».

Πρόκειται για το «Take a Break», ένα εργαλείο που οι χρήστες σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Καναδά και Αυστραλία μπορούν να βρουν και να ενεργοποιοήσουν από τις ρυθμίσεις τις εφαρμογής. Ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές σε δεύτερο χρόνο.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν να μπουν στις «Ρυθμίσεις» και να επιλέξουν αν θέλουν να λαμβάνουν ειδοποίηση «take a break» μετά από 10 λεπτά, 20 λεπτά ή 30 λεπτά χρήσης της εφαρμογής. Όταν συμπληρώσουν αυτό το χρόνο, ένα μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη τους που θα τους συνιστά να πάρουν μια βαθιά ανάσα, να γράψουν κάτι, να ακούσουν ένα τραγούδι ή να κάνουν κάτι άλλο.

Το εργαλείο που παρουσιάστηκε αρχικά τον Σεπτέμβριο δημιουργήθηκε στην προσπάθεια να αποτρέψει την πρόσβαση των νέων και εφήβων χρηστών του Instagram σε ακατάλληλο και επικίνδυνο περιεχόμενο προωθεί η διοίκηση του social media.

Τα παραπάνω έρχονται καθώς η θυγατρική του Facebook πρόσφατα πάγωσε επ' αόριστον τα πλάνα για το Instagram Kids και ενώ το σύνολο του ομίλου βρίσκεται εν μέσω σκληρής κριτικής για την ανοχή σε περιεχόμενο που προάγει τη βία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τεχνολογία: Η συχνότητα εκφοβισμού και παρενόχλησης στο Facebook είναι 0,15%, ενώ στο Instagram 0,05%

gazzetta
gazzetta reader insider insider