Επιχειρήσεις | Ελλάδα
03-12-2021 | 19:33

Στην επικύρωση της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο προχωρά η ΕΥΔΑΠ με τη σύγκληση έκτακτης Γ.Σ.

Newsroom
Μοιράσου το
Στην επικύρωση της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο προχωρά η ΕΥΔΑΠ με τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Μετόχων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΥΔΑΠ στις 24 Δεκεμβρίου αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της εισηγμένης, για την υπογραφή της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο, σχετικά με τους όρους ανανέωσης του αποκλειστικού δικαιώματος παροχής υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης για την προσεχή 20ετία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «με την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Ελληνικού Δημοσίου, η οποία ακολουθεί την πρόσφατη έκδοση του σχετικού νόμου 4812/2021, καθορίζεται το εύλογο τίμημα συναλλαγής σε σχέση με το αδιύλιστο νερό που προμήθευσε η Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ την ΕΥΔΑΠ κατά το χρονικό διάστημα 12/10/2013-31/12/2020 καθώς και η τιμή πώλησης του αδιύλιστου νερού από το Ελληνικό Δημόσιο προς την ΕΥΔΑΠ για τα επόμενα 20 έτη - χαμηλότερη κατά 40% σε σύγκριση με την τιμή που πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ από το 2004 έως το 2013.

Ο καθορισμός του τιμήματος του αδιύλιστου νερού και για τα επόμενα 20 έτη, παρέχει πλέον ένα σταθερό περιβάλλον τιμολόγησης για τους καταναλωτές της, αλλά και μία ξεκάθαρη εικόνα για τους επενδυτές που θέλουν να στηρίξουν την εταιρεία στο απαιτητικό επενδυτικό της πλάνο και τον μετασχηματισμό της. Το γεγονός δε ότι η ΕΥΔΑΠ δύναται να ανακτήσει το καταβλητέο ποσό των €157,2εκ. που αφορά στο διάστημα 2013-2020 εντός της περιόδου ισχύος της σύμβασης του άρθρου 114 του Ν. 4812/2021, συμβάλλει στην περαιτέρω θετική αξιολόγηση της εξέλιξης για την Εταιρεία.

Με την υπογραφή των δύο συμβάσεων, κλείνει οριστικά μια πολύχρονη εκκρεμότητα, γεγονός που επιτρέπει πλέον στην Εταιρεία μακροπρόθεσμη ορατότητα και της δίδει την ευχέρεια να υλοποιήσει το απαιτητικό στρατηγικό πλάνο της, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων μερών.  Αυτό στην ουσία σημαίνει, δυνατότητα εξορθολογισμού του λειτουργικού κόστους,  επιτάχυνση της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, διεύρυνση των δραστηριοτήτων και της πελατειακής βάσης, συμμετοχή σε ΣΔΙΤ και συνολικά θετική μελλοντική πορεία για την ΕΥΔΑΠ». 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΥΔΑΠ: Ανακήρυξε το σχήμα ΑΚΤΩΡ-ΑΒΑΞ-ΕΡΓΟΤΕΜ ανάδοχο για την Ψυττάλεια

MUST READ

«Τρέχουν» οι εξελίξεις για τη συμφωνία ΕΥΔΑΠ και Δημοσίου