Contemporary Amperex Technology: Ο κολοσσός των μπαταριών EV έγινε η 2η μεγαλύτερη κινεζική μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Contemporary Amperex Technology: Ο κολοσσός των μπαταριών EV έγινε η 2η μεγαλύτερη κινεζική μετοχή
Η εταιρεία έχει επί του παρόντος μια στάθμιση σχεδόν 21% στον κινεζικό δείκτη ChiNext Index.

Η αγαπημένη των επενδυτών της Κίνας, η Contemporary Amperex Technology σημείωσε νέο ρεκόρ τη Δευτέρα, ξεπερνώντας μια κρατική τράπεζα και έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία στην ενδοχώρα.

Με κεφαλαιοποίηση σχεδόν 1,59 τρισ. γουάν στο κλείσιμο των χρηματιστηρίων της Ασίας, ο προμηθευτής της Tesla ξεπέρασε οριακά την Industrial & Commercial Bank of China στα 1,55 τρισ. γουάν. Η κινεζική εταιρεία παραγωγής ποτών Kweichow Moutai παραμένει η νούμερο ένα μετοχή με χρηματιστηριακή αξία 2,33 τρισ. γουάν.

Η προσδοκία ότι η Contemporary Amperex Technology θα συμπεριληφθεί στον δείκτη αναφοράς CSI 300 της Κίνας, όταν ανακοινωθεί μια απόφαση rebalancing αργότερα αυτόν τον μήνα, βοήθησε στην αύξηση της μετοχής κατά 6,6% τη Δευτέρα, τη μεγαλύτερη άνοδο σε περισσότερο από ένα μήνα. Η εταιρεία μπορεί να γίνει η δεύτερη πιο «βαριά» στον δείκτη μετά την Moutai με στάθμιση περίπου στο 4%, κάτι που θα αποφέρει εκτιμώμενες παθητικές εισροές αξίας 9 δισ. γουάν, αναφέρουν αναλυτές στο Bloomberg.

Η εταιρεία έχει επί του παρόντος μια στάθμιση σχεδόν 21% στον κινεζικό δείκτη ChiNext Index.

Το νομοσχέδιο 2 τρισ. δολαρίων του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, που ψηφίστηκε από τη Βουλή την Παρασκευή, φαίνεται ότι διευρύνει σημαντικά τη ζήτηση της χώρας για μπαταρίες λιθίου και παρέχει ευκαιρίες στους κινέζους ηγέτες της εφοδιαστικής αλυσίδας EV.
Με έδρα τη νοτιοανατολική επαρχία του Φουτζιάν, η Contemporary Amperex είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μπαταριών στον κόσμο και συνεργάζεται επίσης με τους «γίγαντες» στον χώρο των αυτοκινήτων Daimler, BMW, BAIC Motor. Τα μερίδια της εφοδιαστικής αλυσίδας EV της Κίνας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί φέτος, εν μέσω της σθεναρής υποστήριξης του Πεκίνου για τα «πράσινα» οχήματα και τους στόχους για την ουδετερότητα του άνθρακα.

Η Contemporary Amperex αντικατέστησε τη Moutai ως τη μετοχή που κατείχαν περισσότερο οι διαχειριστές hedge funds το γ’ τρίμηνο, σύμφωνα με έκθεση της Shanghai Securities News. Οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 2600% από την αρχική της δημόσια προσφορά στα μέσα του 2018.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider