Attica Bank: Μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η ΑΜΚ – Το χρονοδιάγραμμα, την Δευτέρα οι αποφάσεις του ΤΧΣ

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται η ΑΜΚ – Το χρονοδιάγραμμα, την Δευτέρα οι αποφάσεις του ΤΧΣ
Attica Bank
Αύριο η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής με τα δικαιώματα προτίμησης, την Δευτέρα η αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης. Στις 8 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα για την άσκηση των δικαιωμάτων, στις 10 Δεκεμβρίου πιστοποιείται η καταβολή της ΑΜΚ.

Τελευταία ενημέρωση: 19:09

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, ύψους 240 εκατ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας πλήρως ρεπορτάζ του insider.gr, στο οποίο αναφερόταν ότι εντός της εβδομάδας θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό για την ΑΜΚ και η αύξηση θα προχωρήσει εντός του προσεχούς εικοσαημέρου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του insider.gr, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας πρόκειται να αποφανθεί την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου για το ποια θα είναι η συμμετοχή του στην ΑΜΚ. Το ποσοστό που θα αποκτήσει το ΤΧΣ μετά και την αυριανή μεταβίβαση των 16,5 εκατ. μετοχών της Attica Bank που προέκυψαν από τη μετατροπή των warrants (σ.σ. η Τράπεζα εξέδωσε περίπου αντίστοιχο αριθμό παραστατικών τίτλων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου έναντι της είσπραξης από αυτό 152 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούσαν σε αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις), θα ανέρχεται σε 68,2%.

Το ΤΧΣ εξετάζει τις δύο προτάσεις που έχουν υποβληθεί από ιδιώτες επενδυτές (Ellington – ΤΜΕΔΕ και Bain Capital – JC Flowers), ευελπιστώντας στην όσο το δυνατόν υψηλότερη συμμετοχή ιδιώτη, προκειμένου να περιοριστεί το ύψος της ζημίας που θα υποστεί το ίδιο από την κάλυψη της ΑΜΚ. Η ζημία για το ΤΧΣ είναι δεδομένη, καθώς οι ξένοι επενδυτές επιδιώκουν είσοδό τους στην Τράπεζα αφού αυτή θα έχει εξυγιανθεί μέσω του ΤΧΣ. Το τελευταίο, βάσει των όσων έχουν προτείνει οι επενδυτές, καλείται να παραιτηθεί των δικαιωμάτων του από μία επόμενη ΑΜΚ της Attica Bank, η οποία θα γίνει υπέρ του ιδιώτη επενδυτή.

Η ΑΜΚ θα γίνει με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας. Θα εκδοθούν έως 1.200.000.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαιώματα ψήφου και ονομαστική αξία 0,20 κάθε μια και με τιμή διάθεσης 0,20 ανά νέα μετοχή. Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 49,5265161872259 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή της Τράπεζας.

Μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης, και σε περίπτωση που αυτή καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα ανέρχεται σε ποσό 244.845.889 ευρώ και θα διαιρείται σε 1.224.229.445 κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου, μετοχές ονομαστικής αξίας 0,20 ευρώ η κάθε μία. Τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια της Αύξησης, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης, θα ανέλθουν στο ποσό των 240.000.000 ευρώ. Σε περίπτωση που η Αύξηση δεν καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί έως του ποσού της κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4548/2018.

Με χρηματιστηριακή ανακοίνωση η Attica Bank ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για το χρονοδιάγραμμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου και της εισαγωγής προς διαπραγμάτευση των νέων μετοχών που θα προκύψουν, το οποίο έχει ως εξής:

Μετά τη σημερινή έγκριση του Ενημερωτικού Δελτίου από το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τη δημοσίευση - διάθεση του Ενημερωτικού Δελτίου και την έγκριση του Χ.Α. για την έναρξη της διαπραγμάτευσης και την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, αύριο 19 Νοεμβρίου, είναι η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής με τα δικαιώματα προτίμησης.

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου θα γίνει η αποκοπή των δικαιωμάτων προτίμησης και η προσαρμογή της τιμής της μετοχής.

Στις 23 του μηνός θα καταγραφούν οι δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης (record date) και στις 24 Νοεμβρίου θα πιστωθούν τα δικαιώματα προτίμησης στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ.

Στις 25 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η περίοδος διαπραγμάτευσης και άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης. Στις 3 Δεκεμβρίου θα είναι η τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης και στις 8 Δεκεμβρίου η τελευταία ημέρα για την άσκησή τους.

Στις 10 Δεκεμβρίου θα γίνει η κατανομή και διάθεση τυχόν αδιάθετων Νέων Μετοχών, θα πιστοποιηθεί η καταβολή της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου και θα γίνει η ανακοίνωση για την κάλυψή της.

Στις 13 Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκριση του Χ.Α. για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευσης των Νέων Μετοχών, οπότε και θα ανακοινωθεί η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται στις 14 Δεκεμβρίου.

Το ανωτέρω χρονοδιάγραμμα εξαρτάται από αστάθμητους παράγοντες και υπόκειται σε αλλαγές. Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει ενημέρωση του επενδυτικού κοινού με σχετική ανακοίνωση της Attica Bank.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Μέχρι τις 19/11 κρίνεται η δομή της ΑΜΚ – «Εγκλωβισμένο» το ΤΧΣ

gazzetta
gazzetta reader insider insider