Τράπεζες
18-11-2021 | 17:15

Attica Bank: Ανακοινώνει σήμερα το χρονοδιάγραμμα της ΑΜΚ

Νένα Μαλλιάρα
Μοιράσου το
Attica Bank
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στην ανακοίνωση του χρονοδιαγράμματος και των όρων για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου αναμένεται να προχωρήσει αργότερα σήμερα η Attica Bank, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr. 

Το Δ.Σ. της Τράπεζας συνεδρίασε και αποφάσισε την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης, την ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων (record date), την ημερομηνία λήξης της περιόδου διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης και την ημερομηνία λήξης της άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης.

Η ΑΜΚ θα γίνει  με καταβολή μετρητών και με δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων της Τράπεζας. Οι έχοντες δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα δικαιούνται να αποκτήσουν Νέες Μετοχές με αναλογία 49,5265161872259 Νέες Μετοχές για κάθε μία παλαιά μετοχή της Τράπεζας. Σε περίπτωση που η Αύξηση δεν καλυφθεί πλήρως, το μετοχικό κεφάλαιο θα αυξηθεί έως του ποσού της κάλυψης, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 4548/2018.

Δεν πρόκειται να εκδοθούν κλάσματα των Νέων Μετοχών και οι Νέες Μετοχές που θα προκύψουν από την Αύξηση θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της τρέχουσας χρήσης (01.01.2021-31.12.2021) και εφεξής, εφόσον η διανομή μερίσματος αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας. 

 

Δικαίωμα προτίμησης στην Αύξηση θα έχουν:

(α)     όλοι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της Τράπεζας στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων που διαχειρίζεται η «Ελληνικά Χρηματιστήρια  Α.Ε.» (η Ε.Χ.Α.Ε. πρώην κεντρικό αποθετήριο Αξιών) κατά την ημερομηνία καταγραφής δικαιούχων (record date), σύμφωνα με το άρθρο 5.2 του Κανονισμού του Χ.Α., εφόσον διατηρούν τα δικαιώματα αυτά κατά το χρόνο άσκησής τους,

(β)     όσοι αποκτήσουν δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσής τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

  Σε περίπτωση που μετά την εμπρόθεσμη άσκηση ή απόσβεση των δικαιωμάτων προτίμησης υπάρχουν αδιάθετες Νέες Μετοχές, αυτές να διατεθούν στην Τιμή Διάθεσης, κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Μέχρι τις 19/11 κρίνεται η δομή της ΑΜΚ – «Εγκλωβισμένο» το ΤΧΣ