Διεθνή
15-11-2021 | 12:51

Shell: Αλλάζει όνομα και μεταφέρει την έδρα της στο Λονδίνο

Newsroom
Μοιράσου το
Shell: Αλλάζει όνομα και μεταφέρει την έδρα της στο Λονδίνο
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Σε μία σειρά σημαντικών αλλαγών προχωράει ο ολλανδικός πετρελαϊκός κολοσσός Shell, καθώς αποφασίστηκε τόσο η μετονομασία του όσο και η μεταφορά της έδρας του από το Χάγη στο Λονδίνο.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, η Royal Dutch Shell PLC θα μετονομαστεί σε Shell PLC καθώς δεν θα πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για τη χρήση της ονομασίας Royal, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε και η μεταφορά της έδρας της εταιρείας από τη Χάγη στο Λονδίνο στο πλαίσιο του εταιρικού μετασχηματισμού της εταιρείας, με στόχο να απλοποιήσει την εταιρική της δομή και να καταστήσει ευκολότερη τη διανομή κέρδους στους μετόχους.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι μέτοχοι της εταιρείας θα κληθούν να εγκρίνουν την απλοποίηση της δομής της εταιρείας, στην γενική συνέλευση η οποία θα λάβει χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου στο Ρότερνταμ.

Η κίνηση ανακοινώνεται επίσης μερικούς μήνες αφότου ολλανδικό δικαστήριο διέταξε τη Shell να επισπεύσει τα σχέδιά της για μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, απόφαση εναντίον της οποίας η Shell έχει ασκήσει έφεση.

Από την πλευρά της, η ολλανδική κυβέρνηση δήλωσε ότι «εξεπλάγη δυσάρεστα» από την ανακοίνωση της Royal Dutch Shell PLC ότι σχεδιάζει να μεταφέρει την έδρα της από τη Χάγη στο Λονδίνο.

«Η Κυβέρνηση λυπάται βαθύτατα που η Shell θέλει να μεταφέρει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Υποθέσεων και Κλίματος Στεφ Μπλοκ.

«Είμαστε σε διάλογο με τη διοίκηση της Shell για τις συνέπειες αυτού του σχεδίου σε ό,τι αφορά τις θέσεις εργασίας, κρίσιμες επενδυτικές αποφάσεις και τη βιωσιμότητα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Shell: Χειρότερα των εκτιμήσεων τα κέρδη στο γ' τρίμηνο

Shell: Πουλά όλα τα assets της στην Πέρμια Λεκάνη αντί 9,5 δισ. δολ.

MUST READ

H McLaren διαψεύδει δημοσιεύματα για εξαγορά της από την Audi