Evergrande: Σε υψηλά 1,5 μήνα η μετοχή μετά από ακόμα μία αποφυγή της χρεοκοπίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Σε υψηλά 1,5 μήνα η μετοχή μετά από ακόμα μία αποφυγή της χρεοκοπίας
Στο ανώτερο σημείο που έχει βρεθεί κατά τον τελευταίο 1,5 μήνα διαμορφώθηκε την Παρασκευή η μετοχή της κινεζικής Evergrande μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς για ακόμα μία φορά καταφέρει να αποφύγει την χρεοκοπία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Στο ανώτερο σημείο που έχει βρεθεί κατά τον τελευταίο 1,5 μήνα διαμορφώθηκε την Παρασκευή η μετοχή της κινεζικής Evergrande μετά τη λήξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς για ακόμα μία φορά κατάφερε να αποφύγει την χρεοκοπία κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Πιο αναλυτικά, ο τίτλος της China Evergrande σημείωσε ράλι, κλείνοντας με κέρδη άνω του 12% στα 2,84 δολάρια Χονγκ Κονγκ, αποτελώντας την εξαίρεση στην εγχώρια αγορά.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Reuters, ο κινεζικός κολοσσός της ανάπτυξης ακινήτων βλέπει την αξία της μετοχής του να έχει «βουτήξει» κατά 80% εντός του 2021, καθώς τα χρέη της εταιρείας που ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, σφίγγουν συνεχώς τον κλοιό γύρω της.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη και την Πέμπτη, η Evergrande βρέθηκε για άλλη μία φορά στο χείλος της χρεοκοπίας, καθώς δεν κατάφερε να καταβάλει εγκαίρως τους τόκους αξίας 148 εκατ. δολαρίων σε διεθνείς κατόχους ομολόγων, απέχοντας ελάχιστα από την κήρυξη της σε στάση πληρωμών για τρίτη φορά από τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πλέον, το ενδιαφέρον για την υπερχρεωμένη κινεζική εταιρεία στρέφεται στις αποπληρωμές ομολόγων που λήγουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς η εταιρεία θα πρέπει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου να καταβάλει σε πληρωμές ομολογιούχων το ποσό των 255 εκατ. δολαρίων, ενώ μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου θα πρέπει να πληρώσει 82,49 εκατ. δολάρια για κουπόνια που έληξαν στις 6 Νοεμβρίου, τα οποία έχουν επίσης περίοδο χάριτος 30 ημερών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες πληρωμές - Τελειώνει η περίοδος χάριτος

Evergrande: Ξανά στα πρόθυρα χρεοκοπίας μετά τη νέα αθέτηση πληρωμής

gazzetta
gazzetta reader insider insider