Evergrande: Αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες πληρωμές - Τελειώνει η περίοδος χάριτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες πληρωμές - Τελειώνει η περίοδος χάριτος
Οι επενδυτές αναμένουν να δουν αν ο όμιλος θα καταφέρει να πληρώσει συνολικά 148,1 εκατ. δολάρια μέχρι την Τετάρτη.

Αντιμέτωπη με τις μεγαλύτερες πληρωμές επιτοκίων από την αρχή της «κρίσης» της πριν από πέντε μήνες, βρίσκεται η κινεζική Evergrande.

Οι επενδυτές αναμένουν να δουν αν ο όμιλος θα καταφέρει να πληρώσει συνολικά 148,1 εκατ. δολάρια σε ετήσια επιτόκια τριών ομολόγων δολαρίου, πριν το τέλος της περιόδου χάριτος 30 ημερών που ολοκληρώνεται την Τετάρτη. Η Evergrande έχασε την αρχική προθεσμία για την πληρωμή του επιτοκίου τον προηγούμενο μήνα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει κεφάλαια ύψους 145 εκατ. δολαρίων, μέχρι στιγμής για να καλύψει την πληρωμή, από την πώληση μεριδίου 5,7% στον όμιλο παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών HengTen Networks Group.

Ορισμένοι κάτοιχοι ομολόγων της Evergrande δεν έλαβαν πληρωμές που έπρεπε να καταβληθούν την Κυριακή, όμως υπάρχει προθεσμία 30 ημέρών. Το Δεκέμβριο είναι η προθεσμία για τις πληρωμές ακόμα δύο ομολόγων.

Τα ομόλογα δολαρίου της εταιρείας παραμένουν σε επίπεδα στρες, καθώς οι επενδυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Οι Αρχές του Πεκίνου έχουν συστήσει στον ιδρυτή της, Hui Ka Yan, να βοηθήσει στην αποληρωμή των χρεών με χρήματα από την προσωπική του περιουσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αναδιάρθρωση 170 δισ. δολαρίων για την HNA Group - Τώρα η προσοχή στρέφεται στην Evergrande

«Ψαλίδι» 25 δισ. δολαρίων στην περιουσία του Hui Ka Yan, ιδρυτή της Evergrande

gazzetta
gazzetta reader insider insider