Evergrande: Απέφυγε ξανά στο παρά πέντε τη χρεοκοπία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Απέφυγε ξανά στο παρά πέντε τη χρεοκοπία
Στο τσακ, για ακόμη μία φορά, γλίτωσε τη χρεοκοπία η δοκιμαζόμενη κινεζική εταιρεία Evergrande, καθώς, φέρεται να κατέβαλε στους ομολογιούχους τα κουπόνια που έληγαν. 

Στο τσακ, για ακόμη μία φορά, γλίτωσε τη χρεοκοπία η δοκιμαζόμενη κινεζική εταιρεία Evergrande, καθώς, φέρεται να κατέβαλε στους ομολογιούχους τα κουπόνια που έληγαν.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η πιο χρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, «ακροβατεί» από προθεσμία σε προθεσμία καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με υποχρεώσεις άνω των 300 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 19 δισ. δολάρια αοφρούν ομόλογα της διεθνούς αγοράς.

Το κινεζικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Cailianshe μετέδωσε ότι πολλοί ομολογιούχοι έλαβαν τις πληρωμές τόκων από τις τρεις ομολογιακές εκδόσεις αξίας άνω των 148 εκατ. δολαρίων που ωρίμασαν τον περασμένο μήνα. Οι πληρωμές έγιναν στο τέλος της περιόδου χάριτος 30 ημερών που έληξε την Τετάρτη. Το ίδιο είχε συμβεί με δύο ξεχωριστά offshore ομόλογα που έληξαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, με τους ομολογιούχους να λαμβάνουν τους τόκους στο τέλος Οκτωβρίου, οπότε έληγε η περίοδος χάριτος.

Ενδεχόμενη αδυναμία αποπληρωμής των τόκων θα σήμαινε επίσημη χρεοκοπία της εταιρείας και θα πυροδοτούσε έκτακτες προβλέψεις για άλλα δολαριακά ομόλογα της Evergrande, εγείροντας την απειλή μιας κρίσης χρέους στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη.

«Δίνονται βραχυπρόθεσμες λύσεις, ωστόσο είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα. Ακόμη είμαστε στην αρχή», δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Βουνό χρέους

Ενώ η Evergrande κατάφερε να γλιτώσει ξανά τη χρεοκοπία, οι ανησυχίες στον κλάδο ακινήτων δεν υποχωρούν καθώς υπάρχει μπροστά ένα μεγάλο φορτίο χρέους που λήγει. Πληρωμές τόκων αξίας άνω των 255 εκατ. δολαρίων λήγουν στις 28 Δεκεμβρίου. Η εταιρεία δέχεται πιέσεις από τους εγχώριους πιστωτές ενώ η έλλειψη ρευστότητας ρίχνει τη σκιά της σε εκατοντάδες projects ακινήτων.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα και σε άλλες δοκιμαζόμενες εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων που καλούνται να κάνουν offshore πληρωμές και λήγουν στο άμεσο μέλλον, όπως η Kaisa Group.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Ξανά στα πρόθυρα χρεοκοπίας μετά τη νέα αθέτηση πληρωμής

gazzetta
gazzetta reader insider insider