Singles Day: «Έσπασε» ταμεία η JD.com με πωλήσεις 48,7 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Singles Day: «Έσπασε» ταμεία η JD.com με πωλήσεις 48,7 δισ. δολαρίων
Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις του κολοσσού του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου JD.com κατά την Singles Day («Ημέρα των Εργένηδων») που έλαβε χώρα στην Κίνα την Τετάρτη.

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις του κολοσσού του ηλεκτρονικού λιανεμπορίου JD.com κατά την Singles Day («Ημέρα των Εργένηδων») που έλαβε χώρα στην Κίνα την Τετάρτη, με την εταιρεία να ανακοινώνει έσοδα που ανέρχονται στα 48,7 δισ. δολάρια (311 δισ. γουάν), ξεπερνώντας τις περσινές αντίστοιχες επιδόσεις της όταν οι πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί περίπου στα 45 δισ. δολάρια.

Μάλιστα, καθώς ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ισχύς των προσφορών, οι πωλήσεις της JD.com αναμένεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, ενώ το δίκτυο CNBC σημειώνει πως η πλατφόρμα για τις online αγορές των καταναλωτών βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και αρκετές ημέρες με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Η Singles Day αποτελεί την «κινεζική Black Friday», με τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου να δελεάζουν τους καταναλωτές με προσφορές και εκπτώσεις, ενώ ο τζίρος σκαρφαλώνει σε δυσθεώρητα ύψη, ειδικότερα φέτος που η πανδημία έχει υποχωρήσει σημαντικά σε σχέση με το 2020.

Κάθε χρόνο από το 2009 κι έκτοτε, όταν η Alibaba πρωτολάνσαρε την «Ημέρα των Εργένηδων», στις 11 Νοεμβρίου εκατομμύρια καταναλωτές πραγματοποιούν τις αγορές τους είτε διαδικτυακά είτε επισκεπτόμενοι τα φυσικά καταστήματα, ακολουθώντας μία μόδα που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα κατά την δεκαετία του '90, κυρίως μεταξύ των αντρών σπουδαστών στα κινεζικά πανεπιστήμια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider