Διεθνή
09-11-2021 | 14:10

Έλον Μασκ: Σκέφτεται να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla - Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος

Newsroom
Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Σκέφτεται να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla - Ποιος είναι ο πραγματικός λόγος
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Αν και εφόσον ο Έλον Μασκ αποφασίσει να πουλήσει ένα σημαντικό ποσοστό των μετοχών του στην Tesla, είναι πιο πιθανό να το κάνει για οικονομικούς λόγους και όχι επειδή θα «ακούσει» τι του λένε οι χρήστες του Twitter. 

Παρότι έκανε τη «δημοσκόπηση» στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, γράφοντας: «Πολλή έμφαση δίνεται τελευταία ότι τα μη πραγματοποιηθέντα κέρδη χρησιμοποιούνται ως μέσο φοροαποφυγής, οπότε προτείνω να πουλήσω το 10% των μετοχών μου στην Tesla. Το υποστηρίζετε;».

Το ερώτημα του επικεφαλής της Tesla συγκέντρωσε 3.519.252 ψήφους έως το απόγευμα της Κυριακής. Και το αποτέλεσμα ήταν 58% υπέρ και 42% κατά, όμως ο πραγματικός λόγος που ο CEO της Tesla εξετάζει την πώληση μετοχών είναι ο «αναμενόμενος» υψηλός φόρος που θα κληθεί να πληρώσει όταν λήξει η προθεσμία να ασκήσει το δικαίωμα αγοράς μετοχών που έλαβε πριν από χρόνια.

Αν δεν τις χρησιμοποιήσει θα τις χάσει. Ενώ αν αποφασίσει να τις αγοράσει θα βρεθεί αντιμέτωπος με έναν γιγαντιαίο λογαριασμό φόρου, ο οποίος εκτιμάται πως θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 16 εκατ. δολαρίων, με βάση τις τρέχουσες τιμές μετοχής. 

Η συνεχώς αυξανόμενη αξία της μετοχής της Tesla θα μπορούσε να ανεβάσει τον... λογαριασμό ακόμα υψηλότερα. 

Να θυμίσουμε πως ο Μασκ έλαβε δικαίωμα αγοράς 22,9 εκατ. μετοχών ως μέρος του πακέτου αποζημίωσης του το 2012. Το δικαίωμα αυτό «λήγει» στις 13 Αυγούστου του 2022. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Twitter αποφάσισε: Ο Ελον Μασκ πρέπει να πουλήσει το 10% των μετοχών της Tesla