Folli Follie: Σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Folli Follie: Σήμερα η έκτακτη Γενική Συνέλευση για την επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης
Η Γενική Συνέλευση κρίνεται μείζονος σημασίας για την αλλαγή σελίδας στη Folli Follie.

Η επικύρωση της συμφωνίας εξυγίανσης της Folli Follie αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στη σημερινή, ιδιαίτερα κρίσιμη, έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Η Γενική Συνέλευση θα διεξαχθεί στις 12:00, ενώ κρίνεται μείζονος σημασίας για την αλλαγή σελίδας στη Folli Follie.

Οι προφυλακισμένοι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ως βασικοί μέτοχοι της εταιρείας, στις Γενικές Συνελεύσεις που είχαν προηγηθεί το περασμένο διάστημα είχαν αρνηθεί να εγκρίνουν τη συμφωνία εξυγίανσης, προβάλλοντας εμπόδια ως προς τη συνέχιση της διαδικασίας.

Με απόφαση, ωστόσο, του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, διορίστηκε ως ειδική εντολοδόχος η δικηγόρος Αθηνών Βασιλική Τσιατά.

Η ειδική εντολοδόχος αναμένεται σήμερα να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου, εκπροσωπώντας μετόχους που εκπροσωπούν συνολικά το 63,67% του μετοχικού κεφαλαίου της Folli Follie, ανοίγοντας τον δρόμο για την επικύρωση - εκτός απροόπτου - της συμφωνίας εξυγίανσης.

Η έγκριση της συμφωνίας εξυγίανσης - μεταβίβασης επιχείρησης, όπως αυτή τροποποιήθηκε κατόπιν των υποδείξεων του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αποτελεί το μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της σημερινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Να σημειωθεί επίσης πως η εταιρεία έχει εξασφαλίσει επιπλέον παράταση της προσωρινής προστασίας έναντι αναγκαστικής εκτέλεσης που μπορεί να εκκινήσουν οι πιστωτές της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider