Maersk: Τριπλασιάστηκαν στα 6,9 δισ. δολάρια τα κέρδη στο γ' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Maersk: Τριπλασιάστηκαν στα 6,9 δισ. δολάρια τα κέρδη στο γ' τρίμηνο
Αύξηση των κερδών της κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους σημείωσε ο όμιλος A.P. Moller-Maersk, καθώς η εκτόξευση του κόστους μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπερσκέλισε τους χαμηλότερους όγκους κοντέινερ που προκαλούν τα προβλήματα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Αύξηση των κερδών της κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους σημείωσε ο όμιλος A.P. Moller-Maersk, καθώς η εκτόξευση του κόστους μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υπερσκέλισε τους χαμηλότερους όγκους κοντέινερ που προκαλούν τα προβλήματα στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

Πιο αναλυτικά, τα κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 6,9 δισ. δολάρια, με την εταιρεία να καταφέρνει να πιάσει τους επικαιροποιημένους στόχους που είχε θέσει στις 16 Σεπτεμβρίου, όταν ο ναυτιλιακός κολοσσός είχε αυξήσει τις προβλέψεις της για το 2021

Παράλληλα η Maersk ανέφερε πως θα επεκτείνει το υπάρχον πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της κατά επιπλέον 5 δισ. δολάρια κατά τα έτη 2024 και 2025.

Η εταιρεία σημείωσε ακόμα πως θα προχωρήσει στην εξαγορά της Senator International, η οποία εξειδικεύεται στις αεροπορικές μεταφορές, μαζί με δύο αεροσκάφη Boeing, ύψους 644 εκατ. δολαρίων.

Όπως αναφέρει το Reuters, τέλος, η Maersk θα συνεχίσει την διαδικασία μετασχηματισμού της σε μία ολοκληρωμένη εταιρεία logistics, καθώς οι ισχυρές επιδόσεις της κατά τη διάρκεια της πανδημίας επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Maersk κινείται ολοταχώς προς τα μεγαλύτερα ετήσια κέρδη στην ιστορία της Δανίας

Σύμπραξη της Maersk με startup του Μπάφετ για «πράσινα» καύσιμα

gazzetta
gazzetta reader insider insider