Attica Bank: Έληξε η υποβολή προσφορών για την ΑΜΚ - Προχωρά η αξιολόγησή τους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Έληξε η υποβολή προσφορών για την ΑΜΚ - Προχωρά η αξιολόγησή τους
Attica Bank
Η Τράπεζα σε συνεργασία με τους συμβούλους της θα προχωρήσει στην αξιολόγηση των προσφορών.

Την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου, ανακοίνωσε η Attica Bank.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει: «Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, χτες 25.10.2021 έληξε η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών στο πλαίσιο της διαδικασίας της Αύξησης του Μετοχικού της Κεφαλαίου.

Η Τράπεζα έλαβε προσφορές από όλους τους υποψήφιους επενδυτές που είχαν υποβάλλει μη δεσμευτικές προσφορές και σε συνεργασία με τους συμβούλους της θα προχωρήσει στην αξιολόγησή τους. Η Τράπεζα θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για την πρόοδο της σχετικής διαδικασίας».

Όπως ανέφερε νωρίτερα το insider.gr, στα χέρια των συμβούλων (Axia Ventures και Euroxx) κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους. Η διαδικασία της υποβολής θα ολοκληρωνόταν στις 9 το βράδυ, αλλά δόθηκε παράταση κάποιων ωρών όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών στις 29 Σεπτεμβρίου.

Την ενημέρωση της Τράπεζας από του συμβούλους θα ακολουθήσει η διαβούλευση των τελευταίων με τους υποψήφιους επενδυτές και διευκρινίσεις για το πλαίσιο των προσφορών τους. Στη συνέχεια, η Τράπεζα της Ελλάδος θα κληθεί να εξετάσει το ποιόν των επενδυτών και αν πληρούν τα κριτήρια fit & proper, καθώς επίσης και την ύπαρξη και ποιότητα των κεφαλαίων που προσφέρουν. Υπενθυμίζεται ότι η Αttica έχει εξαγγείλει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από 120 έως 240 εκατ. ευρώ, με το υψηλό όριο του εύρους να είναι αυτό που κρίνεται σκόπιμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider