Attica Bank: Ανοίγει τα χαρτιά για τις δεσμευτικές προσφορές – Εξελίξεις έως τέλος της εβδομάδας

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Attica Bank: Ανοίγει τα χαρτιά για τις δεσμευτικές προσφορές – Εξελίξεις έως τέλος της εβδομάδας
Ενημέρωση για τις δεσμευτικές προσφορές και την αξιολόγησή τους θα λάβει και ο SSM, ο οποίος είχε δώσει διορία μέχρι 30/9 στην Attica Bank να βρει τρόπο για να καλύψει το κεφαλαιακό κενό της.

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις εξελίξεις στην Attica Bank.

Χθες, στα χέρια των συμβούλων (Axia Ventures και Euroxx) κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές από τους ενδιαφερόμενους. Η διαδικασία της υποβολής θα ολοκληρωνόταν στις 9 το βράδυ, αλλά δόθηκε παράταση κάποιων ωρών όπως ακριβώς είχε συμβεί και με την υποβολή των μη δεσμευτικών προσφορών στις 29 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα η Τράπεζα θα ενημερωθεί από τους συμβούλους για το περιεχόμενο των προσφορών και αναμένεται κάποια ανακοίνωση. Δεν είναι βέβαιον, πάντως, ότι θα γίνει το διοικητικό συμβούλιο που είχε προγραμματίσει η Τράπεζα και το πιθανότερο είναι ότι η συνεδρίαση δεν θα πραγματοποιηθεί.

Την ενημέρωση της Τράπεζας από του συμβούλους θα ακολουθήσει η διαβούλευση των τελευταίων με τους υποψήφιους επενδυτές και διευκρινίσεις για το πλαίσιο των προσφορών τους. Στη συνέχεια, η Τράπεζα της Ελλάδος θα κληθεί να εξετάσει το ποιόν των επενδυτών και αν πληρούν τα κριτήρια fit & proper, καθώς επίσης και την ύπαρξη και ποιότητα των κεφαλαίων που προσφέρουν. Υπενθυμίζεται ότι η Αttica έχει εξαγγείλει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από 120 έως 240 εκατ. ευρώ, με το υψηλό όριο του εύρους να είναι αυτό που κρίνεται σκόπιμο.

Ενημέρωση για τις δεσμευτικές προσφορές και την αξιολόγησή τους θα λάβει και ο SSM, ο οποίος είχε δώσει διορία μέχρι 30/9 στην Attica Bank να βρει τρόπο για να καλύψει το κεφαλαιακό κενό της. Βεβαίως, θα ενημερωθεί και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος μέτοχος στην Attica Bank με ποσοστό 68,2%.

Πληροφορίες που δεν μπορούσαν να επιβεβαιωθούν χθες αργά επισήμως, έκαναν λόγο για μία ή δύο δεσμευτικές προσφορές. Απομένει να ανακοινωθεί σήμερα και να φανεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας τι τελικώς παρέλαβαν οι σύμβουλοι. Το κλίμα, πάντως, που επικρατεί όλο το τελευταίο διάστημα μοιάζει να προδιαγράφει μία λύση για την Αttica Bank που θα βασιστεί κατά κύριο λόγο στο ΤΧΣ, θα συμπληρωθεί από τους άλλους δύο μετόχους, ΤΜΕΔΕ και ΕΦΚΑ, και θα έχει μία μικρή «πινελιά», της τάξης των 20 – 30 εκατ. ευρώ, ξένου επενδυτή.

Σημειώνεται ότι κατόπιν της εισαγωγής των 16.541.878 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Attica Bank που εκδόθηκαν κατά τη μετατροπή παραστατικών τίτλων (warrants), το ΤΧΣ βρέθηκε με ποσοστό 68,2% στην Τράπεζα. Παράλληλα, στο 14,7%, από 46,3% προηγουμένως, υποχώρησε το ποσοστό που κατέχει το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών και Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) στην Τράπεζα, ενώ αντίστοιχα, το ποσοστό που κατέχει ο e-ΕΦΚΑ υποχώρησε στο 10,3% από 32,5% προηγουμένως. Remaining Time-0:00

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Attica Bank: Στο 68,2% το ποσοστό του ΤΧΣ μετά την έκδοση νέων μετοχών

gazzetta
gazzetta reader insider insider