Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για την General Electric, απρόσμενη πτώση στα έσοδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κέρδη άνω των εκτιμήσεων για την General Electric, απρόσμενη πτώση στα έσοδα
Γραφεία General Electric
Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,08 δολάρια από ζημιές της τάξης των 1,09 την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Κέρδη άνω των εκτιμήσεων εμφάνισε η General Electric το τρίτο τρίμηνο, ωστόσο τα έσοδα υποχώρησαν απροσδόκητα, με την εταιρεία να διατηρεί τις αισιόδοξες εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,08 δολάρια από ζημιές της τάξης των 1,09 την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, ενώ εξαιρουμένων των έκτακτων στοιχείων, τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 57 σεντς, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 43 σεντς.

Αντίθετα, τα έσοδα μειώθηκαν κατά 0,5% στα 18,43 δισ. δολάρια από τα 18,53 δισ. δολάρια, με τις εκτιμήσεις σε δημοσκόπηση της FactSet να κάνουν λόγο για αύξηση στα 19,29 δισ. δολάρια. Οι ελεύθερες ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα 1,7 δισ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις τις τοποθετούσαν από 670 εκατ. στα 1,07 δισ. δολάρια.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων, τα έσοδα από την υγειονομική περίθαλψη μειώθηκαν κατά 5% στα 4,34 δισ. δολάρια, χαμηλότερα από τις προσδοκίες των 4,6 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα από την ηλεκτρική ενέργεια σημείωσαν μικρή μεταβολή στα 4,26 δισ. δολάρια, πάνω από τις προβλέψεις για 3,82 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας μειώθηκαν 7% στα 4,21 δισ., διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις για 4,66 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η εταιρεία αναθεώρησε ανοδικά τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το 2021 στα 1,80 με 2,10 από 1,20 με 2 δολάρια.

Μετά τα αποτελέσματα, η μετοχή ενισχύθηκε άνω του 1%, ενώ τους τελευταίους τρεις μήνες έχει κερδίσει 1,9%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider