WSJ: Η Κίνα «σπρώχνει» την Didi προς το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: Η Κίνα «σπρώχνει» την Didi προς το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ
Συνέχεια στους ελέγχους των μεγάλων τεχνολογικών εταιριών της Κίνας από το Πεκίνο, με «υποδείξεις» για να στραφούν μακριά από τις ΗΠΑ.

Για την πρόθεση της κυβέρνησης της Κίνας να ωθήσει 3 μεγάλες τεχνολογικές εταιρείας της χώρας μακριά από την Wall Street και προς το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ κάνει λόγο η Wall Street Journal.

Σε δημοσίευμα της, η WSJ υποστηρίζει πως η αρχή κυβερνοασφάλειας της Κίνας, που είχε ξεκινήσει από τον Ιούλιο έρευνα για λόγους κυβερνοασφάλειας στην εταιρεία μισθώσεων Didi, τη λογιστική πλατφόρμα Full Track Alliance και την εταιρεία εύρεσης εργασιών Kazhum, αναμένεται να παραδώσει ακόμα και τον Νοέμβριο το πόρισμα της στην κινεζική κυβέρνηση για τις εταιρείες.

Σημειώνεται πως και οι 3 παραπάνω επιχειρήσεις εισήχθησαν τον Ιούνιο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αφού είχαν αντλήσει περίπου 7 δισ. δολάρια από τις αγορές.

Όπως αναφέρει η WSJ, με πηγές από την κινεζική αρχή, το πόρισμα που θα φτάσει στο Πεκίνο θα συστήνει ότι για λόγους εθνικού συμφέροντος της Κίνας θα ήταν προτιμότερο οι μετοχές των εταιριών να εισαχθούν στο χρηματιστήριο της Κίνας.

Η αμερικανική εφημερίδα αναφέρει πως αυτή η κίνηση, λόγω των σχέσεων της Κίνας με το ημιαυτόνομο κρατίδιο του Χονγκ Κονγκ, θα καθιστούσε πιο διαχειρίσιμο το ενδεχόμενο εξόδου των εταιριών από το αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ οι κινεζικές αρχές θα μπορούσαν πιο εύκολα να πραγματοποιηθούν ελέγχους στα στοιχεία των εταιριών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider