Ν. Κορέα: Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» στέλνει στα δικαστήρια το Netflix

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ν. Κορέα: Το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» στέλνει στα δικαστήρια το Netflix
Αγωγή εναντίον του Netflix κατέθεσε ο νοτιοκορεάτικος πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου SK Broadband, ζητώντας από την πλατφόρμα να πληρώσει το μερίδιο που της αναλογεί για το αυξημένο κόστος που κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης εξαιτίας της σειράς «Παιχνίδι του Καλαμαριού».

Αγωγή εναντίον του Netflix κατέθεσε ο νοτιοκορεάτικος πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου SK Broadband, ζητώντας από την πλατφόρμα να πληρώσει το μερίδιο που της αναλογεί για το αυξημένο κόστος που προκαλεί η χρήση του Netflix από εκατομμύρια κατοίκους της χώρας αλλά και να αποζημιώσει τους παρόχους για τις εργασίες συντήρησης του δικτύου, στις οποίες αναγκάζονται να προχωρήσουν εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησης της ζήτησης.

Σύμφωνα με το Reuters, η αγωγή εναντίον του Netflix έρχεται σε μία χρονική στιγμή που στη Νότια Κορέα ολοένα και αυξάνονται όσοι θεωρούν πως οι πλατφόρμες streaming θα πρέπει να πληρώνουν για την χρήση των δικτύων που χρησιμοποιούν, ενώ μόλις πριν από μερικές ημέρες, δικαστήριο της Σεούλ έκρινε ως «λογικές» τις παραπάνω αιτιάσεις.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι βουλευτές της ασιατικής χώρας που καλούν τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν του θέματος και να αναλάβουν δράση ώστε οι εγχώριοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου να ελαφρυνθούν από τα δυσβάσταχτα κόστη που προκαλεί η αύξηση της ζήτησης και η συντήρηση των δικτύων.

Από την πλευρά του το Netflix ανέφερε πως θα εξετάσει το αίτημα της SK Broadband και μέσω του διαλόγου με την κορεατική εταιρεία θα αναζητήσει τρόπους επίλυσης του θέματος χωρίς να επηρεαστούν οι νοτιοκορεάτες καταναλωτές.

Θα παίξεις; «To Παιχνίδι του Καλαμαριού» είναι το νέο παγκόσμιο τηλεοπτικό κόλλημα | Novasports

Σύμφωνα με το Reuters, η ζήτηση υπηρεσιών streaming στη Νότια Κορέα έχει σημειώσει τεράστια αύξηση -κυρίως εξαιτίας της σειράς "Squid Game"- καθιστώντας το Netflix ως την δεύτερη μεγαλύτερη πηγή κατανάλωσης δεδομένων , πίσω μόνο από το Youtube, ωστόσο το γεγονός πως οι δύο προαναφερθείσες εταιρείες δεν καταβάλουν το παραμικρό ποσό για την κατανάλωση που προκαλούν έχει δημιουργήσει σοβαρές αντιδράσεις, ειδικότερα από την στιγμή που άλλες εταιρείες όπως η Amazon, η Apple και το Facebook πληρώνουν κανονικά το μερίδιο που τους αναλογεί.

Όπως αναφέρει η SK Broadband, η κατανάλωση δεδομένων που οφείλεται στο Netflix έχει αυξηθεί κατά 24 φορές από το 2018 και πλέον ανέρχεται σε 1,2 τρισ. bits το δευτερόλεπτο, καθώς οι νοτιοκορεατικές παραγωγές, όπως το «Παιχνίδι του Καλαμαριού» και το «D.P.» που φιλοξενούνται στην αμερικανική πλατφόρμα έχουν εκτοξεύσει την ζήτηση στα ύψη.

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό πάροχο, το ποσό που θα έπρεπε να καταβάλει το Netflix για την χρήση του δικτύου μόνο για το 2020 ανέρχεται στα 22,9 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα κατά την διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, με την αμερικανική εταιρεία να καταθέτει με την σειρά της ένσταση, ενώ η συνέχεια αναμένεται να δοθεί στις δικαστικές αίθουσες της Σεούλ τον προσεχή Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Netflix: Ενίσχυσε την οικονομία της Νότιας Κορέας με 4,7 δισ. δολάρια

Επίσημα στο Netflix τα αποκλειστικά δικαιώματα των έργων του συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider