Επιχειρήσεις | Διεθνή
29-09-2021 | 13:45

Netflix: Ενίσχυσε την οικονομία της Νότιας Κορέας με 4,7 δισ. δολάρια

Newsroom
Μοιράσου το
Netflix: Ενίσχυσε την οικονομία της Νότιας Κορέας με 4,7 δισ. δολάρια
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Το επιτυχημένο της βήμα στην Νότια Κορέα γιορτάζει η Netflix, επισημαίνοντας την συνεισφορά της εταιρείας στην οικονομία της χώρας, με ώθηση από την βιομηχανία της ψυχαγωγίας.

Ο «γίγαντας» του streaming έχει δημιουργήσει μία σειρά από επιτυχημένα τηλεοπτικά προγράμματα σε συνεργασία με δημιουργικά στούντιο στην Νότια Κορέα, από το 2016. Η πιο πρόσφατη επιτυχημένη σειρά λέγεται «Squid Game» και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης αυτό τον μήνα. Μάλιστα, είναι η πρώτη δρματική σειρά από την Νότια Κορέα που βρίσκεται στην πρώτη θέση των αμερικάνικων τσαρτς. Ενώ, αντίστοιχη πορεία έχει και στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Netflix πρόσθεσε περί τα 5,6 τρισ. γουάν ή 4,7 δισ. δολάρια στην οικονομία της Νότιας Κορέας, το διάστημα μεταξύ το 2016 και το 2020.

Η οικονομική συνεισφορά αντιπροσωπεύσει την παραγωγή και τη διανομή περιεχομένου, μαζί με την επίδραση της σε κλάδους όπως οι εκδόσεις, τα κόμικς, η μουσική, ο τουρισμός, η εστίαση και η μόδα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Netflix. Μάλιστα, όπως αναφέρεται η εταιρεία streaming περιεχομένου δημιούργησε 16.000 θέσεις εργασίας, πλήρους απασχόλησης, στη χώρα, την τελευταία 5ετία. 

Σε αυτό το διάστημα, η Netflix έχει δημιουργήσει δύο στούντιος και έχει αναλάβει την παραγωγή 80 ταινιών και σειρών. Πλέον διαθέτει 3,8 εκατ. συνδρομητές στη Νότια Κορέα. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επίσημα στο Netflix τα αποκλειστικά δικαιώματα των έργων του συγγραφέα Ρόαλντ Νταλ

«Καλοβλέπουν» τη μετοχή της Netflix οι αναλυτές