Facebook: «Παύση» στα σχέδια για το «Instagram για παιδιά»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Facebook: «Παύση» στα σχέδια για το «Instagram για παιδιά»
Σύμφωνα με τον Adam Mosseri η εφαρμογή θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 έως 12.

Παύση στα σχέδια της να λανσάρει ένα Instagram που θα χρησιμοποιούν αποκλειστικά παιδιά, βάζει η Facebook, μετά τη σφοδρή κριτική που δέχτηκε τόσο από χρήστες, όσο και από νομοθέτες.

«Παρότι πιστεύουμε πως το «Instagram Kids» είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνουμε, η Instagram και η μητρική της, η Facebook θα επανεξετάσουν το project σε μεταγενέστερο χρόνο».

Σύμφωνα με τον Adam Mosseri η εφαρμογή θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 10 έως 12.

Ο «γίγαντας» των κοινωνικών δικτύων αποφάσισε να βάλει «φρένο» στο νέο του σχέδιο μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal η οποία ανέφερε πως η εφαρμογή του Instagram έχει αποδειχθεί «επιβλαβής» για πολλούς από τους χρήστες που βρίσκονται σε εφηβικές ηλικίες. Το εν λόγο δημοσίευμα βασίζεται σε στοιχεία που παρουσιάζονται σε έκθεση της Facebook, για την επιρροή του Instagram στο κοινό νεότερων ηλικιών. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ειδικά τα κορίτσια εφηβικής ηλικίας έχουν δεχθεί την πιο επιβλαβή επιρροή.

Επιστολή εισαγγελέων για τον αντίκτυπο των μέσων στα παιδιά

Να εγκαταλείψει τα σχέδιά του για τη δημιουργία Instagram για παιδιά κάτω των 13 ετών, καλούν το Facebook εισαγγελείς από 44 πολιτείες των ΗΠΑ, επικαλούμενοι τις επιβλαβείς επιπτώσεις των κοινωνικών μέσων δικτύωσης για τα παιδιά.

Όπως αναφέρει το CNBC, η επιστολή των εισαγγελέων ακολουθεί τις ανησυχίες για τον αντίκτυπο των μέσων στα παιδιά, που είχαν εκφράσει Αμερικανοί βουλευτές σε ακρόαση της Bουλής των Αντιπροσώπων τον Μάρτιο με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google Σούνταρ Πιτσάι και τον CEO του Twitter Τζακ Ντόρσει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Instagram για παιδιά: Σφοδρές αντιδράσεις Αμερικανών εισαγγελέων στα σχέδια του Facebook

gazzetta
gazzetta reader insider insider