Η La Liga απέκτησε τα δικά της NFTs - Κυκλοφορεί κάρτες fantasy football

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η La Liga απέκτησε τα δικά της NFTs - Κυκλοφορεί κάρτες fantasy football
Όρισμένοι από τους παίκτες ο Antoine Griezmann της Atlético Madrid, ο Vinícius Júnior της Real Madrid και ο Pedri της FC Barcelona.

NFTs με όλους τους παίκτες της θα προσφέρει η ισπανική La Liga σύμφωνα με ανακοίνωση του ποδοσφαιρικού οργανισμού παίρνοντας μέρος στην πιο πρόσφατη τάση, που θέλει αθλητικούς οργανισμούς να έχουν «μερίδιο» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων και της ψηφιακής τέχνης.

Σύμφωνα με το CNBC, η La Liga συνεργάζεται με την γαλλική start-up «Sorare» για να λανσάρουν μια σειρά από NFTs με τη μορφή ψηφιακών αθλητικών καρτών, τις οποίες μπορούν να αγοράσουν οι ενδιαφερόμενοι και να τις «χρησιμοποιήσουν» για να παίξουν σε μια σειρά από fantasy football tournaments.

Όρισμένοι από τους παίκτες που θα γίνουν NFTs είναι ο Antoine Griezmann της Atlético Madrid, ο Vinícius Júnior της Real Madrid και ο Pedri της FC Barcelona, ενώ οι ομάδες της La Liga clubs θα έχουν ποσοστό επί των πωλήσεων.

Η La Liga είναι απλά ο πιο πρόσφατος αθλητικός οργανισμός που συμμετέχει στην αγορά των crypto. To ΝΒΑ για παράδειγμα έχει το NBA Top Shot, ενώ μόλις τον προηγούμενο μήνα έγινε γνωστό πως μέρος της αμοιβής που θα λάβει ο Lionel Messi υπογράφοντας με την Paris Saint-Germain περιλαμβάνει fan token από την εταιρεία κρυπτονομισμάτων Socios.

*Τα NFTs ή μη-μεταβιβάσιμα tokens, είναι μοναδικά ψηφιακά assets, όπως ένα «σπάνιο» έργο τέχνης ή αθλητικές κάρτες, που δεν μπορεί κανείς να ανταλλάξει ή να αντιγράψει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

NFTs: Το «Doge» πουλήθηκε έναντι 4 εκατ. δολαρίων, όμως ο καθένας μπορεί να πάρει... μερίδιο με 1 δολάριο

Τα NFT's αλλάζουν τους όρους στην αγορά τέχνης - Τι είναι το Fractionalization

EtherRock NFT: Θα δίνατε 1,3 εκατ. δολάρια για την φωτογραφία μίας πέτρας;

gazzetta
gazzetta reader insider insider