Ford: «Πάει» για Ιανουάριο η «επιστροφή στο γραφείο» στις ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford: «Πάει» για Ιανουάριο η «επιστροφή στο γραφείο» στις ΗΠΑ
Ford
«Πάει» για τον Ιανουάριο η «επιστροφή στο γραφείο» για τους εργαζόμενους της Ford, στις ΗΠΑ.

Η Ford Motor καθυστερεί το υβριδικό πρόγραμμα για την επιστροφή των εργαζόμενων στο γραφείο, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και τελικά μεταφέρεται για τον Ιανουάριο, εξαιτίας της μεγάλης διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ενημέρωσε το προσωπικό για το πλάνο της, το πρωί της Τετάρτης, «η κατάσταση της πανδημίας Covid-19 παραμένει ρευστή με αποτέλεσμα να προσαρμόζουμε την έναρξη του υβριδικού συστήματος εργασίας, για τον Ιανουάριο του 2022» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Περίπου 120.000 με 130.000 από τους συνολικά 182.000 εργαζόμενους της Ford, κυρίως στο κομμάτι της παραγωγής, έχουν ήδη επιστρέψει στη δουλειά. Το πρόγραμμα δεν αναμένεται να αλλάξει πολύ, ή και καθόλου, για τους εργαζόμενους που χρειάζονται να βρίσκονται σε κάποια συγκεκριμένη εγκατάσταση για να εργαστούν».

Περίπου 56.000 ωρομίσθιοι εργαζόμενοι της Fords στις ΗΠΑ άρχισαν να επιστρέφουν στη δουλειά τον Μάιο του 2020, μετά το υποχρεωτικό κλείσιμο του εργοστασίου στο Ντιτρόιτ, για αρκετές εβδομάδες, στην αρχή της πανδημίας.

Η Ford ανακοίνωσε επίσης πως λανσάρει ένα νέο πρόγραμμα «προσωρινής τηλεργασίας», το οποίο θα επιτρέπει σε εργαζόμενους που δεν χρειάζεται να είναι 'on site' να εργάζονται έως και 30 μέρες τον χρόνο από οποιαδήποτε εγκατάσταση ή γραφείο της Ford, εντός των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Το Ford Kuga plug-in hybrid είναι το δημοφιλέστερο PHEV στην Ευρώπη

Ford: Κέρδη άνω των προσδοκιών - Αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για το 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider