Amazon: Αποζημιώσεις στους πελάτες για πώληση επισφαλών προϊόντων από ανεξάρτητους πωλητές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Αποζημιώσεις στους πελάτες για πώληση επισφαλών προϊόντων από ανεξάρτητους πωλητές
Η καταβολή αποζημιώσεων θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και θα προβλέπονται πληρωμές έως και 1.000 δολάρια, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η Amazon θα ξεκινήσει να πληρώνει απευθείας αποζημιώσεις στους καταναλωτές που αγόρασαν επικίνδυνα ή χαλασμένα προϊόντα από το site της μέσω τρίτου, ανεξάρτητου πωλητή, σε μια κίνηση για να τονώσει την ασφάλεια των προϊόντων που διακινούνται από το site της.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η καταβολή αποζημιώσεων θα ξεκινήσει από την 1η Σεπτεμβρίου και θα προβλέπονται πληρωμές έως και 1.000 δολάρια, που αντιπροσωπεύουν «πάνω από το 80%» των αγορών προϊόντων με ζημιά, σύμφωνα με την εταιρεία.

Όπως μεταφέρουν οι FT, πάνω από το 50% των προϊόντων που διακινούνται στο site της εταιρείας είναι από τρίτους πωλητές, γεγονός που έχει μεν οδηγήσει σε μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, έχοντας, δε, αυξήσει τον κίνδυνο αγοράς επισφαλών προϊόντων που δεν ελέγχονται από την Amazon προτού γίνει η πώληση τους.

Με το νέο σύστημα, η Amazon θα ελέγχει τα προϊόντα με σύγχρονα συστήματα για να διαπιστώνονται τυχόν προσπάθειας εξαπάτησης, από ανεξάρτητους ειδικούς».

Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ, κατέθεσε αγωγή στην εταιρεία για χιλιάδες προϊόντα που θα «μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό ή και θάνατο», όπως πιστολάκι μαλλιών χωρίς προστασία από ηλεκτροπληξίες, χαλασμένο μετρητή μονοξειδίου του άνθρακα και παιδικά μπουρνούζια που δεν τηρούσαν τους κανόνες πυρασφάλειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ινδία: Amazon και Flipkart (Walmart) αντιμετωπίζουν αντιμονοπωλιακή έρευνα με δικαστική εντολή

Η Amazon έχασε 14 δισ. δολάρια σε μια ημέρα κι ο Μπέζος «έπεσε» από την κορυφή των πλουσίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider